ŠOK I NEVJERICA Koprivnički vatrogasac poduzetnik iznenada ostao bez bmw-a vrijednog 50.000 eura

Goran Zagorščak u tužbi je naveo da je terenac pronašao preko oglasnika, pregledao ga u Vinkovcima i kupio krajem studenoga 2011. godine. Tri godine uredno se vozio tim automobilom, a onda...


Autor: podravski.hr — 25.10.2017. / 10:46 Aktualno

Zagorščak je ostao bez ovakvog bmw-a

KOPRIVNICA – Poduzetnik i koprivnički profesionalni vatrogasac Goran Zagorščak na nesvakidašnji je način ostao bez skupocjenog terenca BMW x5.
Prije šest godina od Fatmira Gušanija iz Vinkovaca kupio je terenac koji je uredno platio, no nakon tri godine na vrata su mu ‘banuli’ policajci i oduzeli mu automobil zbog sumnje da je luksuzni terenac Fatmir ukrao u Sloveniji. Od automobila koji je u trenutku oduzimanja bio vrijedan gotovo 200.000 kuna Zagorščaku je ostala samo ‘ceduljka’ koprivničke policije koja potvrđuje da mu je ‘oduzet predmet’.
Goran Zagorščak protiv Fatmira Gušanija, koji mu je prodao auto, pokrenuo je privatnu parnicu na koprivničkom Općinskom sudu koja je krajem listopada presuđena u njegovu korist. Prema presudi sutkinje Marijane Jurenec, Gušani mora Zagorščaku vratiti 169.000 kuna za automobil koji mu je ovaj uredno platio, a zapravo je bio ukraden. Sutkinja je presudila 23.000 kuna manje nego što je Zagorščak tražio da mu trgovac automobila mora platiti.
Osim toga, Vinkovčanin mora koprivničkom Općinskom sudu platiti i više od 36.000 kuna sudskih troškova. Sudski je postupak trajao pune dvije godine, a ni ova presuda još uvijek nije pravomoćna. Kako nije mogla biti dostavljena tuženiku, objavljena je na oglasnoj ploči suda na internetu. No, ako će Fatmir Gušani i dalje biti nedostupan, pitanje je kako će si Goran Zagorščak uopće namiriti svoje dugovanje.
Goran Zagorščak u tužbi je naveo da je terenac pronašao preko oglasnika, pregledao ga u Vinkovcima i kupio krajem studenoga 2011. godine. Tri godine uredno se vozio tim automobilom sve dok mu ga krim-policajci PU koprivničko-križevačke nisu oduzeli. Automobil je bio uredno registriran na Fatmira Gušanija i imao je vinkovačke registracijske pločice. Zagorščaku je Gušani rekao kako je automobil uvezao iz Njemačke i da ga prodaje jer mu je potreban novac.
Nakon što mu je policija oduzela automobil, Zagorščak je neuspješno pokušao kontaktirati Fatmira. Poslao mu je preporučeno pismo u kojem ga je tražio da riješi sve probleme oko automobila.

Zagorščak je profesionalni vatrogasac i vlasnik uspješne drvne tvrtke Heba iz prigradskog naselja Štaglinec, koja je lani ostvarila prihod od 23 milijuna kuna i čisti profit od 2,6 milijuna kuna

U međuvremenu je automobil bio i na službenoj procjeni, a iz očitovanja Policijske uprave u Koprivnici potvrđeno mu je da je automobil pribavljen kaznenim djelom u kojem je sudjelovao i Fatmir Gušani.
Prema policiji, taj se muškarac osobno registrirao kao vlasnik vozila, a kao osnovu za stjecanje vlasništva priložio je i upotrijebio krivotvoreni račun iz Njemačke kojim je ocarinio automobil i dobio vlasničku knjižicu i knjižicu vozila. Tako je automobil uredno registrirao u Vinkovcima.
Tuženi Fatmir Gušani u odgovoru na tužbu osporio je zahtjev Gorana Zagorščaka. Rekao je da je automobil kupio od Nenada Stjepanovića i da je kod prodaje Zagorščaku predao sve valjane isprave. Dodao je kako posjeduje urednu carinsku deklaraciju od tvrtke Omega šped i da je automobil uredno tehnički pregledan i registriran. Previsok mu je bio i tuženi zahtjev Gorana Zagorščaka i naglasio kako je on automobil kupio za 100.000 kuna.
Kako bi osigurao namirenje svog duga, Općinski sud u Koprivnici ‘sjeo’ je na nekretnine Fatmiru Gušaniju u Vinkovcima. Pokušao je Gušani kao svjedoka u parnični postupak uvesti Nenada Stjepanovića od kojeg je BMW navodno kupio, no nije znao njegovu točnu adresu niti ju je do kraja postupka dostavio na sud. Ukradeni je BMW x5 vraćen vlasniku od kojeg je ukraden.
– Drago mi je što je sve završilo dobro u moju korist, premda je sve dugo trajalo na sudu. Više ne bih mogao komentirati, zato što ste vi prvi koji ste mi prenijeli informaciju. Odvjetnik mi se još nije javio. Što reći, auto sam platio 50.000 eura, dosuđeno mi je 170.000 kuna – kratak je bio Goran Zagorščak.
Inače, Zagorščak je profesionalni vatrogasac i vlasnik uspješne drvne tvrtke Heba iz prigradskog naselja Štaglinec, koja je lani ostvarila prihod od 23 milijuna kuna i čisti profit od 2,6 milijuna kuna. Karlo Eisenbeisser
FOTO: ARHIVA