Šok u Podravini: Odrubili glave jelenima zbog rogova, a trupla ostavili da trunu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački policajci provode kriminalističko istraživanje zbog nezapamćeno okrutnog slučaja krivolova otkrivenog prije desetak dana u lovištu Hrvatskih šuma u Ferdinandovcu nedaleko od Đurđevca.

Kako smo neslužbeno doznali, u lovištu su pronađene lešine tri jelena kapitalca. Što je strašnije, glave su im s rogovima bile odrubljene. Ovo je, kako nas uvjeravaju lovci, prvi takav slučaj u našem kraju. Kako smo doznali, lešine je u lovištu otkrio lovnik Hrvatskih šuma u Šumariji Đurđevac, Krešimir Mihaldinec. On je, kako nam je i sam rekao, to prijavio policiji.

– Kako istraga još uvijek traje, ne smijem pričati o tome – kratak je bio Mihaldinec nakon što smo ga kontaktirali.

Vijest o okrutnom krivolovu polako se proširila lovačkim krugovima, a premda se prošlog tjedna pojavila vijest o uhićenju osumnjičenih, policijski službenici to nisu potvrdili već su nam kazali kako je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku. Kako smo doznali u lovačkim krugovima, policijski su se službenici u đurđevačkom kraju zaista digli na noge po tom pitanju. Navodno su ispitali nekoliko osoba koje su otprije poznate po krivolovu na tom kraju.

Nije isključeno ni kako su počinitelji radili po narudžbi rogova za trofeje, zato što ovo nije klasičan slučaj krivolova kojem je motiv zarada na prodaji mesa divljači na crno, već prodaja rogova kao trofeja. Neki su lovci, uvjeravaju nas sugovornici lovci, spremni masno platiti za trofejne rogove. Ovisno o kvaliteti, odnosno stupnjevanju rogova, cijene mogu doseći i do nekoliko tisuća eura.

U ovaj slučaj, priča se u lovačkim krugovima, bili su uključeni ljubitelji trofeja iz Dalmacije. Navodno su za njih naši krivolovci organizirali krivolov na trofejne jelene.

– Krivolovci dobro znaju na kojim se područjima kreću jeleni kapitalci i očito su pronašli i one koji su željni “masno” platiti da dođu do velikog trofeja. Nadamo se da će policija otkriti tko je odgovoran za ovaj slučaj i tko je sve sudjelovao u krivolovu – kažu lovci s đurđevačkog područja.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI