ŠOK U PODRAVINI Otac putem internetskog oglasnika prodavao dijete za 2000 kuna, odmah uhićen!

Policija je oca prijavila "zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta"


Autor: podravski.hr — 10.05.2018. / 15:13 Aktualno

Ilustracija / Policija još uvijek traga za razbojnicima

Otkriva: MATIJA DOLENEC
Otac iz malog mjesta u Podravini nedavno je na popularnom internetskom oglasniku šokirao objavom da prodaje – vlastito petogodišnje dijete! Uz fotografiju djeteta bila je istaknuta i cijena od 2000 kuna!
Nakon što su potpuno šokirani administratori oglasnika o svemu promptno obavijestili policiju, uslijedila je dramatična filmska akcija. Kako danas neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih policiji, pripadnici interventne jedinice su uz pratnju djelatnika mjerodavnog centra za socijalnu skrb munjevito zaposjeli cijelo naselje i svu djecu odmah izuzeli iz inače problematične obitelji.
– Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta – ispričao nam je šokirani mještanin.
Policija je, doznajemo, zapriječila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a djelatnici Centra za socijalnu skrb pod pratnjom ‘plavaca’ ušli su u kuću i bojali su se izbijanja nasilja i opiranja roditelja.
“Centar za socijalnu skrb poduzeo je žurne mjere radi zaštite djece sukladno Obiteljskom zakonu te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece”, kratko nam je danas priopćeno iz mjerodavnog Centra za socijalnu skrb.
Doznajemo da je riječ o djetetu starom pet godina, a Centar je iz obitelji, zbog ozbiljnosti situacije, odmah izuzeo i drugo dijete. Oba djeteta su hitno udomljena, a oca koji je putem internetskog oglasnika objavio prodaju djeteta policija je kazneno prijavila “zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.
Neslužbeno doznajemo kako se otac branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana. No, Županijsko državno odvjetništvo oca na koncu neće teretiti za kazneno djelo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava djeteta.
Dok cijeli slučaj čeka sudski epilog, djeca su zadržana u udomiteljstvu. Iz Centra za socijalnu skrb još jednom mole sve medije i građane “da svakako odmah prijave nadležnim institucijama ukoliko uoče na internetu bilo kakav sadržaj na štetu djece”.
FOTO: ILUSTRACIJA