Šokantan prizor na dječjem igralištu: Načelnik zabranio općinarima pričati s novinarima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U samom središtu Rasinje naišli smo na, u najmanju ruku, šokantan prizor. Iako izdaleka izgleda lijepo, dječje igralište na Trgu Svetog Križa prepuno je zamki i rijetko bi koja razumna osoba ondje pustila dijete da se igra. U oči prvo upada hrpa smeća oko velike limene kante, koja se odavno nije ispraznila, a nalazi se pored jedinog dijela igrališta koje je u koliko-toliko dobrom stanju, drvenog suncobrana sa stolom i klupama.

Malo dalje, dječja drvena kućica s potrganim ljestvama, kojima se desni dio odvojio od konstrukcije i dijete riskira pad ako bi pokušalo popeti se gore. Ljuljačke? Tek željezni kostur bez sjedala, ruglo vidljivo izdaleka. Malo dalje, mostić preko potočića kao zabava za one željne istraživanja granica njegove nosivosti.

Naime, most je potpuno truo, a nedostaje i svaka druga daska. Neupućeni izletnik, kada bi noću ovdje zalutao, zasigurno bi propao i padom u potok riskirao lom vrata. A kada se pogleda u potok, ima se što i za vidjeti. I ono malo drvenih klupa uz njega mjesni su vandali bacili u korito, što još dodatno odaje dojam potpune zapuštenosti.

Neslužbeno smo ipak doznali kako se spomenuto igralište kani srušiti

– Ne odgovaram više na upite Podravskog lista, načelnik Danimir Kolman mi je zabranio – objasnio nam je zamjenik načelnika Marijan Hadelan kad smo ga pitali što Općina kani napraviti sa spomenutim igralištem.

– Moje se izjave krivo interpretiraju – objasnio je razlog Hadelan i dodao da su mještani Lukovca, čiju smo priču o problemima s lošom cestom objavili u pretprošlom broju, neke njegove riječi protumačili na sasvim pogrešan način, pa je tako jedan mještanin rekao da je sramota što su općinski prioritet mrtvi, odnosno mrtvačnica u Pogancu, a ne živi.

Kada smo mu rekli da tu nije riječ o našim interesima, nego o interesima mještana Općine Rasinja, koji su obojicu, podsjetimo, javno izabrali za svoje predstavnike i kao takvi dužni su im podastirati što rade i što će raditi, nije promijenio mišljenje. Tek je kazao da mu pošaljemo službeni upit, pa će nam odgovoriti kroz dva tjedna, ili neka zovemo vijećnike iz Općinskog vijeća za informacije. No, neslužbeno smo ipak doznali kako se spomenuto igralište kani srušiti i potpuno maknuti sa spomenute lokacije, premda je prije samo nekoliko godina pompozno otvoreno.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI