Šokantna priča našeg Vlade: Operirao sam bruh, mjesec dana poslije samo sam se srušio!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Šokantan je i nevjerojatan slučaj Vlade Šimunića (70) iz Delova, naselja u općini Novigrad Podravski, koji je nakon rutinske operacije bruha i dobrog postoperativnog tijeka umalo umro. Sve je to bilo nedavno, prije nekoliko mjeseci, kada se samo srušio, bez ikakvih drugih tegoba, i završio tri mjeseca nepokretan. Stoga još više začuđuje činjenica da danas normalno hoda, kao da se ništa nije dogodilo.

– Operirao sam bruh 5. veljače, i sve je bilo u redu. A onda, 3. ožujka, završio sam iznenada u bolnici. Samo sam se srušio. Nakon svega, u nalazu su napisali da je riječ o autoimunoj bolesti, no ja mislim da sam pokupio neku bakteriju na operaciji prije. Bio sam nepokretan sve do 20. lipnja. U toplicama sam bio tri tjedna, a prohodao sam na hodalicu tjedan dana prije odlaska kući. Evo, danas mogu i bez štaka iako nije to još to kao što je bilo prije – kaže Vlado Šimunić.   

Sad čeka operaciju koljena, baš je u četvrtak dogovorio zahvat.

– Oba su mi koljena potrošena, no operirat ću samo lijevo. Na posljednjem pregledu prije četiri godine doktor mi je rekao da ćemo još malo pričekati s operacijom, a sada je već kritično. Nažalost, lista čekanja je duga i na operaciju moram čekati bar godinu i pol – razočaran je Vlado Šimunić.

Nakon iskustva s prijašnjom operacijom, priznaje kako mu nije svejedno, malo se pribojava zahvata, ali ne može ni ovako živjeti i trpjeti svakodnevnu bol. Kao dodatna komplikacija nakon prijašnje operacije pojavili su se i problemi s visokim tlakom i šećerom, no Vlado ističe kako se i to može imati pod nadzorom redovitim kontrolama, pravilnom prehranom i lijekovima.

– Živim dan po dan i nadam se najboljem – zaključio je Vlado Šimunić.

FOTO Mirela Ištvanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI