ŠOKANTNO Delikvent (17) pretukao baku Slavu (78) i opljačkao trgovinu, pušten na slobodu

Mještani su zgroženi jer je riječ o okorjelom recidivistu


Autor: podravski.hr — 21.01.2018. / 9:37 Crna kronika

Slava Punek sa suprugom Mirkom

Slavu Punek (78) iz Imbriovca, mjesta u općini Đelekovec kod Koprivnice, pretukao je u utorak 17-godišnji mladić.
Nasilnik je, zajedno s još nekoliko mladića romske nacionalnosti, netom prije toga napravio ‘rusvaj’ u mjesnoj trgovini tako da su se prodavačice u strahu od njih morale zaključati. ‘Pokupila’ ga je policija i nakon triježnjenja je uz prekršajnu prijavu pušten na slobodu.
Mještani Imbriovca bili su zgroženi zato što je riječ o okorjelom nasilniku, delikventu i kriminalcu. Da stvar bude gora, isti mladić, nakon što je pušten, predvodio je skupinu Roma koja je samo dva dana kasnije, u noći s četvrtka na petak, provalila u istu trgovinu. Pritom je rasjekao ruku, a policajci su ga identificirali na nadzornim kamerama trgovine.
No i nakon tog je nedjela mladi delikvent pušten kući odlukom Općinskog državnog odvjetništva. Žrtva ovog divljaka, 78-godišnja baka Slava, u utorak navečer dvaput je dobila šakom u glavu.
– Oko 18 sati išla sam u trgovinu. Tamo je bila grupa mladih nasilnih Roma. Jedan je nabijao po vratima i pokušao provaliti unutra. Otišla sam si po bicikl kako bih pobjegla, no taj je mladić došao do mene i dvaput me udario u glavu. Vikala sam prodavačici Danici da zove policiju – ispričala je svoje potresno iskustvo Slava Punek (78).
– Bila sam kao u nesvijesti. Policajci su došli brzo i napadača strpali u ‘maricu’. Primirili su me i rekli da mi više ništa ne može napraviti. Pitali su me trebam li liječnika. Odbila sam, no sada mi je žao jer mi cijelu noć nije bilo dobro – rekla je jadna žena.
S istim se ‘hrabrim ratnicima’ sukobljavao i Slavin suprug Mirko (84).
– Prije nekoliko tjedana došli su mi do dvorišta i gađali me kamenjem. Uzeo sam toljagu pa su se razbježali. Inače ne kradu, možda zato što zbog njih imam čak pet pasa – rekao je Mirko Punek.
Objasnio je kako situacija s Romima u Imbriovcu nije nimalo jednostavna.
– Više se nećemo usuditi ni na ulicu. Policajci su nam rekli da bismo ih trebali namlatiti. Tko će to učiniti, mi stari možda, zapitao sam se. Pa taj divljak bi me ubio kad bi me dohvatio – ojađen je bio Mirko Punek.
Napadače su policajci odmah uhitili, no šokantno, glavni je akter premlaćivanja starice nakon triježnjenja pušten kući iako je riječ o nepopravljivom delikventu koji je prijavljivan više puta.
Krajem studenog prošle godine ista je ‘ekipa’ s nožem u rukama kod trgovine u Đelekovcu napala starca (74) i pokušala mu ukrasti novac. Tu je također prvoosumnjičeni bio isti 17-godišnjak.
– Za sve predmete konzultiramo se sa sudom. Odlučeno je da prijava ide redovnim putem. Mladić je bio u vidno alkoholiziranom stanju i odbio je alkotestiranje. Nakon zadržavanja u postaju pušten je na slobodu – rekla nam je Dijana Žagar iz koprivničke policije.
Što se ovotjedne provale u trgovinu tiče, ukradeno je 500 kuna pologa, slatkiši i žestoka alkoholna pića. Policajci su pronašli dio novca i slatkiše, no ‘žestica’ se izgubila. (ke)
FOTO: KARLO EISENBEISSER