ŠOKANTNO: Školskom autobusu tijekom vožnje otpala dva kotača, nećete vjerovati u kakvom su se užasu djeca prevozila

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prijevoznička tvrtka Čazmatrans presudom koprivničkog Općinskog suda mora platiti 12.000 kuna, a njezina odgovorna osoba Josipa Geršić 6.000 kuna zbog neviđenog i šokantnog događaja od sredine svibnja prošle godine.

Školskom minibusu iveco sunnyboy u njihovom vlasništvu, tijekom vožnje otpala su čak dva kotača! Prema presudi sutkinje Dubravke Milolože, Čazmatrans promet d.o.o. mora platiti 12.000 kuna zato je kao tvrtka propustila obaviti dužan nadzor spomenutog autobusa kojim se prevoze djeca. Tako je dopušteno da u prometnu na cesti bude tehnički neispravno vozilo. Na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, 15. ožujka prošle godine, oko 14.20 sati, dogodila se nesvakidašnja nesreća, gotovo teško zamisliva. Vozač Miroslav S. (65) upravljao je minibusom iz smjera Kunovec Brega prema Koprivnici. Kod kućnog broja 131, zbog tehničke neispravnosti otpala su oba kotača sa stražnje osovine iveca. Kotači su u nekontroliranom kotrljanju niz Varaždinsku cestu udarili u bočni dio renault clija kojim je iz suprotnog smjera upravljala vozačica Branka Ć, a na automobilu je nastala materijalna šteta. Minibus je nakon policijskog očevida odvezen na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled Croatia, a na vozilu je “utvrđeno postojanje nedostataka koji su propisom kategorizirani kao opasni”. Što je najgore, utvrđeno je kako se minibus koristi kao vozilo kojim se organizirano prevoze djeca. Kakvi su još nedostaci utvrđeni?

Prema presudi, utvrđeno je kako vozilo “ne ispunjava posebne uvjete (…) jer unutrašnjost autobusa bila je prljava i oštećena, autobus nije imao osnovni pribor za interventno čišćenje vozila, vanjske površine autobusa bile su oštećene korozijom, mehanizam za uvlačenje sigurnosnih pojaseva je bio neispravan te u autobusu nije bilo vatrogasnog aparata niti kutije prve pomoći”.

Prijevoznička tvrtka branila se kako nije kriva za prekršaj i sve je svalila na vozača za kojeg tvrde da su ga “zadužili kutijom prve pomoći i vatrogasnim aparatom i omogućili vozaču da obavi dnevni preventivni tehnički pregled prije kretanja na vožnju, a imenovani vozač nije svom neposrednom organizatoru rada prijavio ikakav tehnički nedostatak na autobusu, niti je prijavio nedostajanje opreme”. Takvu obranu sutkinja Dubravka Miloloža nije pihvatila uz obrazloženje da je dana kao pokušaj izbjegavanja prekršajne odgovornosti.

FOTOGRAFIJA JE ILUSTRATIVNA I NEMA VEZE SA STVARNIM DOGAĐAJEM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI