Šokec: Općinski čelnici očito nemaju razumijevanja za nogomet

Dravi iz Podravskih Sesveta, unatoč osvajanju trećeg mjesta u Drugoj županijskoj ligi, prijeti gašenje kluba i to nakon 70 godina djelovanja. Kompletna uprava nakon završetka sezone odlučila je podnijeti ostavku jer je osjetila da u svom radu nema podršku općinskih čelnika. Velika želja Sesvećana, koji su godinama bili vezani uz klub, bila je povratak u Prvu županijsku ligu, no kako su općinski čelnici odlučili srezati izdvajanja za klub, sad već bivše vodstvo Drave podnijelo je ostavke.

– Opcija koja se nametala sa samog općinskog vrha, a to je doslovno preživljavanje i natjecanje bez ambicija na dnu ligaškog poretka, nije bila izgledna pa se mi jednostavno više ne želimo boriti s vjetrenjačama. Općinski čelnici očito nemaju razumijevanja za nogomet, a to su pokazali svojim potezima – kaže Hrvoje Šokec, bivši predsjednik Drave.        

Nakon ostavke čelnika Drave u dva navrata se pokušala održati skupština na kojoj bi se izabralo novo vodstvo kluba. Pozvani su bili i općinski čelnici, no u oba pokušaja formiranja nove uprave njih nije bilo.

– Žalosno je da naša Drava mora proživljavati ovakvu situaciju jer je klub s velikom tradicijom i samo šest klubova u županiji ima više sezona provedenih u Prvoj županijskoj ligi od nas. Podravske Sesvete svakako zaslužuju imati klub u najjačem županijskom natjecanju, ali to očito naše općinske čelnike ne zanima. Nama je sad jedina želja da se klub ipak ne ugasi i nadamo se da će se ipak nakon ovog našeg poteza općinski čelnici trgnuti i pronaći „ljude“ koji će biti spremni prihvatiti se velikog izazova. Vođenje kluba zahtjevan je posao, iako se s lagodne udaljenosti i iza ograde igrališta čini vrlo jednostavnim – zaključio je Hrvoje Šokec.

Poslali smo upit Mladenu Siteku, načelniku Općine Podravske Sesvete, da iznese svoj stav vezan uz krizu koja potresa Dravu, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Igrački kadar napustio klub

Skoro kompletan igrački kadar Drave iz prošle sezone nakon krize koju je izazvala ostavka Uprave napustio je klub. Konačna odluka hoće li se klub ugasiti ili će nastaviti s radom bit će poznata tijekom ovog tjedna. Neslužbeno smo doznali da bi se nova Uprava ipak mogla formirati tijekom ovog tjedna, a novo rukovodstvo bi se oslonilo na mladi igrački kadar i zatražilo da Drava u novoj sezoni igra Treću županijsku ligu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI