Šou: Kako je Koprivničanac Mario napao policajce Dijanu i Antonija…

Koprivničanac Mario (37) napao je policijskog službenika i službenicu kada su ga 18. listopada prošle godine oko dva sata u noći zaustavili u Pitomači. Nakon što su ga uhitili zbog prometnog prekršaja u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, kako tvrde tužitelji nakon podignute optužnice, Mario je bez ikakva povoda i razloga u službenom automobilu počeo vrijeđati policajce Dijanu i Antonija.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

No, unatoč tome što su ga upozorili, Mario se nije smirivao, već je rukama počeo mahati po automobilu i nastavio s vrijeđanjem. Policajci su zatim zaustavili automobil i Mariju naredili da izađe van kako bi mu stavili ‘lisice’. No, tek tada je počeo pravi ‘šou’. Mario je odbio izaći iz automobila i policajca Antonija, koji ga je pokušao izvući iz automobila, udario je šakom u stražnji dio glave.

Nakon toga uhvatio ga je desnom rukom oko vrata i počeo gušiti. Policajac se uspio osloboditi i savladavajući otpor zajedno je s Marijom pao na tlo, gdje ga je Mario još nekoliko puta pokušao udariti u glavu. Kolegi je u pomoć priskočila policajka Dijana koja je Mariju pokušala uhvatiti noge, no on se ritao tako da je i nju udario i lakše je ozlijedio. Nakon toga se policajac Antonio uspio osloboditi i Mariju zahvatom ‘ključ na lakat’ staviti lisice. Tek tada se prestao boriti i pružati aktivan otpor. Napadnuti su policijski službenici tijekom ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici objasnili kako su ga zaustavili zbog sumnje da je počinio prometne prekršaje, a dalje je uslijedio napad koji su ocijenili da je bio ‘bez ikakvog razloga i povoda’.

Sudsko-medicinski vještak utvrdio je kako su ozljede koje je zadobio policajac Antonio “uobičajene kod borbe s drugom osobom te nastaju povlačenjem, grebanjem, natezanjem, a dok su oguljotine lijevog lakta i desnog koljena nastale kosim djelovanjem sile, udarcem nekog tupog sredstva ili pak udarcem dijelova tijela o prepreku ili podlogu”. Ozljede policijske službenice, zaključio je sudski vještak, “spadaju u skupinu takozvanih nespecifičnih mehaničkih ozljeda”, a nastale su “djelovanjem sile slabijeg intenziteta udarcem nekog tupo-tvrdog sredstva u ozlijeđeni dio tijela što može biti udarac druge osobe šakom, nogom obuvenu u cipelu ili pak udarcem ruke u prepreku”.

Policijska primjena sile u ovom slučaju, navodi se u optužnici, ocijenjena je opravdanom i zakonitom. Optuženi Mario, koji se tijekom ispitivanja branio šutnjom, uskoro će na sudu dokazivati svoju nevinost.

FOTO ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI