Spas za lovce: Vlada u potpunosti financira policu osiguranja kod naleta na divljač

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vlada Republike Hrvatske s 25 milijuna kuna financirat će policu osiguranja za štetu nastalu od naleta vozila na divljač u 2020. godini. Ova odluka olakšat će vozačima naplatu štete nastale na vozilima kod naleta divljači, ali i olakšati funkcioniranje lovačkih udruga koje više neće morati same podmirivati velike troškove koji nastaju u prometnim nesrećama naleta na divljač.

U Ministarstvu poljoprivrede objašnjavaju da se polica koja vrijedi na području cijele Hrvatske uvodi s obzirom na dugotrajnost sudskih postupaka te neujednačenu sudsku praksu, visoke troškove i troškove kamata.

– Vrijednost police je 25 milijuna kuna, a sredstva će se isplaćivati u tri rate, najkasnije u roku mjesec dana nakon što Hrvatski lovački savez dostavi uredno izvješće o isplaćenim sredstvima na ime šteta – pojasnila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Uskrs naš ribički

Bilo je jemput tak zima za Uskrs kaj su nam se jajca smrzla dok smo bili na Peskani. Se sečaš onog Velikog petka dok je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI