SPAŠAVAJU ŽIVOTE Svjetski dan prve pomoći obilježen u Koprivnici edukativnim predavanjima medicinskih djelatnika

Obilježavanju su se pridružili mnogi građani, ali i oni najmlađi, koprivnički učenici prvih razreda, koji su pažljivo pratili predavanje medicinskih djelatnika o prvoj pomoći


Autor: podravski.hr — 12.09.2017. / 14:10 Stil

Svjetski dan prve pomoći u Koprivnici

Raznim aktivnostima ispred koprivničke Knjižnice Fran Galović u petak je u suradnji Knjižnice i Gradskog društva Crvenog križa obilježen Svjetski dan prve pomoći, 9. rujna.
Ovogodišnja tema bile su nesreće u kućanstvu, a odnose se na sve neočekivane događaje u kući i okolici koji mogu uzrokovati ozljede ili smrt.
– Najčešće nesreće koje se događaju u kućanstvu su padovi, gušenja, udar struje, trovanja, utapanja (kod djece), srčani udar, opekline, gubitak svijesti – ističu organizatori i dodaju kako promicanje kulture sigurnosti i prevencija mogu smanjiti većinu ozljeda i nesreća u kući.
Klub mladih, liječnik i učenici medicinske škole održali su radionicu o nesrećama u kućanstvu, zainteresiranim građanima mjerili su tlak i šećer te su dijelili prigodne brošure o postupcima prve pomoći te o bolestima srca.
Obilježavanju su se pridružili mnogi građani, ali i oni najmlađi, koprivnički učenici prvih razreda, koji su pažljivo pratili predavanje medicinskih djelatnika o prvoj pomoći. (mi)
Foto: Nikola Wolf