SPASILA GA SUSJEDA Josip je zaspao, a kad se probudio nije se se mogao pomaknuti ni milimetra

Dobro sam se oporavio, sada mogu hodati, ali mi je ostala nezgodna posljedica – oči mi suze – pripovijeda Josip


Autor: podravski.hr — 21.05.2018. / 16:11 Aktualno

Josip Kovačić oporavio se nakon kobnog dana

– Bio sam doma, samo je vudrilo. Spavao sam u sobi, nisam se mogao dići. Nije me boljelo, samo sam bio oduzet i nisam mogao hodati – prisjeća se vjerojatno najgoreg trenutka u svome životu Josip Kovačić iz Gorice.

Moždani udar pogodio je Josipa iz malenog mjesta pored Koprivnice iznenada, u snu. Bilo je to prije tri godine, u njegovoj 59-oj.

Sva sreća da je slučajno, dok je Josip bespomoćno ležao, naišla susjeda i pozvala Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u koprivničku bolnicu. Liječnici su mu ondje pružili pomoć, a on je jako zadovoljan tretmanom koji je doživio. Nakon prvog oporavka prošao je rehabilitaciju u Klenovniku i Varaždinskim Toplicama. Zbog moždanog udara morao je u 60-oj godini u prijevremenu penziju.

– Dobro sam se oporavio, sada mogu hodati, ali mi je ostala nezgodna posljedica – oči mi suze – pripovijeda Josip.

No, još više od toga smeta mu što u ljekarni ne može podići više od jedne kutije lijekova koji su mu potrebni.

– Imam problema sa spavanjem i bez tableta ne mogu zaspati. A u ljekarni u Rasinji daju mi samo jednu kutiju, vele da je takvo pravilo. A meni je to veliki problem jer mi nije lako otići do Rasinje.  Živim sam, nemam nikoga i hvala Bogu da postoje dobri ljudi koji mi pomognu i odu mi po lijek za spavanje – zahvalan je Josip na pomoći.

Nakon „šlaga“ život mu se potpuno promijenio. Dotad je radio kao vozač u Čazmatransu i nagledao se svijeta, a vozio je i za Podravku. Iako je prošao kalvariju, nije u strahu od toga da ponovno doživi moždani udar.

– Nadam se da neće opet, ne bojim se toga – zaključio je Josip Kovačić iz Gorice. (hš)

Foto: Nikola Wof