Spoj tehnologije i humanitarne aktivnosti: Izrađuju i poklanjaju zaštitne maske i vizire

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako u Srednjoj školi Ludbreg nastave, kao i u drugim školama, nema, provodi se hvalevrijedna aktivnost. Naime, učenici i zaposlenici izrađuju  zaštitne maske, odnosno vizire. Dosad napravljene proizvode uručili su zaposlenicima Doma za starije i nemoćne Smiraj Ludbreg, Domu zdravlja Varaždinske županije, Graničnoj policiji Goričan i tvrtki Ducati komponenti d.o.o.

– Srednja škola Ludbreg već nekoliko godina posjeduje 3D printer koji nam je potreban u radu, a sada je poslužio i u ovoj teškoj situaciji koja nas je zatekla. Izrađene stvari odluči smo donirati ustanovama u kojima je velik protok ljudi i onima koji skrbe o najugroženijim skupinama.

Želim zahvaliti našim nastavnicima Željku Posavcu i Tomislavu Debelcu te učeniku Denisu Laziću koji sudjeluju u izradi kao i ludbreškoj tvrtki Ambaldi d.o.o. na donaciji zaštitnih folija od kojih se sastoje viziri. Svi zajedno uključili smo se u ovu akciju s jednim ciljem, a to je sprječavanje širenja bolesti – rekao je Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg.

Ideja za izradu krenula je od aktiva strojara Srednje škole Ludbreg, a rad nadzire tehničar operater Tomislav Debelec.

Prilikom izrade okvira za masku glava printera zagrijava se na 270 stupnjeva Celzijevih, a potroši 19 metara plastike u obliku materijalne niti koja se brizga FDM metodom sloj po sloj. Isprintani okvir oblikuje vizir prema licu čovjeka, a vrijednost gotove zaštitne maske je oko 30 kuna, objasnili su stručnjaci iz Srednje škole Ludbreg.

FOTO Srednja škola Ludbreg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI