Špoljar: Brzom reakcijom spriječili smo veliku štetu na strukovnoj školi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Olujni vjetar koji je u srijedu pogodio i đurđevačko područje oštetio je krovište sportske dvorane Strukovne škole Đurđevac. Jaki udari vjetra “otkinuli” su s krovišta tri ploče limenog pokrova, a prava je sreća da u tom trenutku nikoga nije bilo blizu dvorane jer su dvije ploče pale na stazu kojom prolaze školarci.

– Brzom reakcijom spriječili smo veliku štetu. Odmah smo otišli na krovište i osigurali ostatak limenog pokrova da ga vjetar ne može otpuhati. Da se kojim slučajem to dogodilo u razdoblju kad nikoga nema u školi, šteta bi bila znatno veća. Na kraju je sve dobro prošlo – kaže Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac.

Škola se, ističe Špoljar, uz pomoć Županije pobrinula da se odmah i sanira oštećeni dio krovišta.

– Kako je dvorana osigurana, šteta će biti podmirena kroz policu osiguranja – dodaje Darko Špoljar.

Uskoro bi, naglašava ravnatelj, trebao biti i riješen dugogodišnji problem prokišnjavanja krovišta zbog kojeg se prilikom kišnih razdoblja nastava tjelesnog odvija na suženom prostoru. Županija je prihvatila molbu škole za sanacijom te će osigurati potrebna sredstva kako bi se problem trajno riješio.

– U tijeku je utvrđivanje radova koje treba obaviti kako kišnica više ne bi prodirala u unutrašnjost dvorane jer se dosad samo nagađalo što je uzrok tog problema. Zahvaljujemo Županiji što je odobrila našu molbu i nadamo se da ćemo do sezone obilnijih i jačih kiša riješiti problem s krovištem – zaključio je Darko Špoljar.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI