SPORAZUM S TRGOVCIMA Nedjeljom i blagdanima u cijeloj općini neće raditi niti jedan dućan

Kako doznajemo, cilj ovog sporazuma je da se omogući zaposlenima u trgovinama, od čega je velika većina žena, da nedjelju, umjesto na radnom mjestu, provedu u društvo svojih obitelji


Autor: podravski.hr — 11.12.2018. / 15:55 Aktualno

Ilustracija / Svi dućani su zatvoreni na Božić i Novu Godinu

Jedinstveni projekt proveli su čelni ljudi općine Martijenec kod Ludbrega na čelu s nezavisnim načelnikom Draženom Levakom. Naime, na području cijele općine postignut je dogovor s upravama trgovačkih društava koje tamo imaju svoje prodavaonice da će sve njihove poslovnice biti zatvorene svake nedjelje.
Kako doznajemo, cilj ovog sporazuma je da se omogući zaposlenima u trgovinama, od čega je velika većina žena, da nedjelju, umjesto na radnom mjestu, provedu u društvo svojih obitelji.
– Budući da će ovo biti prvi takav sporazum na području Varaždinske županije i među prvima u Hrvatskoj, vjerujemo da će ova dobra vijest i pokazati da gdje ima volje za suradnjom, otvara se mogućnost za pravičnu zaštitu radnika u trgovini i zaštitu obitelji- priopćili su iz Općine Martijanec.
Sporazum će biti potpisan u petak, kad će se znati i ostali detalji, a sada je već poznato da će svoj potpis za nerad nedjeljom i blagdanima dati direktori svih sedam trgovačkih društva koji svoje trgovine imaju na području Martijanca. To su, među ostalim, Konzum, Kitro, Štef i drugi.
Osim nedjeljom, trgovine će biti zatvorene i na državne praznike i blagdane te ostale neradne dane.
Kako doznajemo, ista inicijativa postoji i u susjednoj Općini Sveti Đurđ. Tamo je načelnik Josip Jany uspio isto dogovoriti s vlasnicima većine trgovina. No, konačnog sporazuma zasad nema jer jedan trgovački lanac ne želi sudjelovati u tom dogovoru. (md)

Martijanec postigao važan dogovor

Nezavisni općinski načelnik Dražen Levak

FOTO: ILUSTRACIJA