Sportašima dozvolili ulazak u dvorane, osim u Koprivnici. No prošli tjedan novi preokret!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Brojni sportski klubovi već neko vrijeme treniraju u sportskim dvoranama diljem države, pa i u gradovima u našem okruženju, no u Koprivnici još uvijek vlada apsolutna zabrana! Naš gradski Stožer civilne zaštite, potvrdila nam je to i šefica Ksenija Ostriž, tražio je odgovor mjerodavnih na pitanje mogu li dopustiti rukometašima, košarkašima i inima ulazak u dvoranu i dobili su, kako je navela Ostriž, nedvojben odgovor – ne!

Kako to onda ostali treniraju, recimo u Virju ili Ludbregu, Križevcima, a koprivnički sportaši mogu eventualno vani, a u dvorane nikako? Stav koprivničkog stožera je jasan, dok god djeca idu u školu, a to je još tjedan dana, ulaska u sportske dvorane nema. No, ostali se toga očito ne drže.

No, nakon pisanja u Podravskom listu, koliko znamo, neki su stožeri odlučili opet zabraniti ulazak u dvorane i to nakon našeg članka. Čini se kako je koprivnički Stožer ipak bio u pravu.

– Mi vježbamo u dvorani već tjedan dana. Naravno, držimo se uputa, vježbamo u grupama po pet i držimo razmak od barem 1,5 metra. Nema bliskih duela – rekao nam je novi predsjednik virovskog košarkaškog kluba Robert Čimin i dodao kako između treninga rade po pola sata pauze kako bi se sve provjetrilo, dezinficiralo što treba…

Također, zabranjeno je i tuširanje, svi dolaze i odlaze individualno. I tako će biti cijelo ljeto, jer u Virju, kaže Čimin, ne misle stati s treninzima. Što se tiče preporuka ili zabrana, dodaje da treniranje u dvorani nije zabranjeno. Bez obzira na to što i tu sportsku dvoranu koriste učenici nižih razreda.

Dražen Jalšovec

No, već početkom ovog tjedna tamošnji Stožer odlučio je i njima zabraniti ulazak u dvoranu.

S druge strane koprivnički sportaši, ponajviše rukometaši i košarkaši kojima su dvorane neophodne, na aktivnom su odmoru već dulje vrijeme. Koprivnički košarkaši rado bi trenirali kad vide što se sve smije i stava su da ne bi smjelo biti zabrane, no…

– Konzultirali smo se i s rukometašicama Podravke i došli smo do zaključka da ni sad nema nekog smisla biti u dvorani, dok se stvari ne promijene. Prestrogi su uvjeti kojih bismo se morali držati – kazao je Dražen Jalšovec, predsjednik koprivničkih košarkaša, a na pitanje kako komentira činjenicu da drugi treniraju u dvoranama, kazao je kako očito mogu poštivati mjere i preporuke.

Međutim, preporuke Zavoda za javno zdravstvo, još od 4. lipnja, potpuno su jasne: „Održavanje treninga/pripremnih utakmica dopušta se svim sportašicama i sportašima u zatvorenim sportskim objektima uz pridržavanje preporuka i svih drugih važećih epidemioloških preporuka HZJZ-a…“ A preporuke su držanje distance, vježbanje u grupama i svakodnevno mjerenje temperature.

No, postoji i stavka koju u Koprivnici, za razliku od ostalih gradova i mjesta, shvaćaju ozbiljnije: „Ako za treninge/pripremne utakmice sportski objekt koristi više korisnika, prioritete će odrediti korisnik, zajedno s pravnom osobom koja upravlja sportskim objektom.“ A tjelesni u ovo vrijeme u dvoranama imaju učenici nižih razreda, pa su oni prioritet pred sportašima ili rekreativcima.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI