Sportašima dozvolili ulazak u dvorane, osim u Koprivnici. No prošli tjedan novi preokret!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Brojni sportski klubovi već neko vrijeme treniraju u sportskim dvoranama diljem države, pa i u gradovima u našem okruženju, no u Koprivnici još uvijek vlada apsolutna zabrana! Naš gradski Stožer civilne zaštite, potvrdila nam je to i šefica Ksenija Ostriž, tražio je odgovor mjerodavnih na pitanje mogu li dopustiti rukometašima, košarkašima i inima ulazak u dvoranu i dobili su, kako je navela Ostriž, nedvojben odgovor – ne!

Kako to onda ostali treniraju, recimo u Virju ili Ludbregu, Križevcima, a koprivnički sportaši mogu eventualno vani, a u dvorane nikako? Stav koprivničkog stožera je jasan, dok god djeca idu u školu, a to je još tjedan dana, ulaska u sportske dvorane nema. No, ostali se toga očito ne drže.

No, nakon pisanja u Podravskom listu, koliko znamo, neki su stožeri odlučili opet zabraniti ulazak u dvorane i to nakon našeg članka. Čini se kako je koprivnički Stožer ipak bio u pravu.

– Mi vježbamo u dvorani već tjedan dana. Naravno, držimo se uputa, vježbamo u grupama po pet i držimo razmak od barem 1,5 metra. Nema bliskih duela – rekao nam je novi predsjednik virovskog košarkaškog kluba Robert Čimin i dodao kako između treninga rade po pola sata pauze kako bi se sve provjetrilo, dezinficiralo što treba…

Također, zabranjeno je i tuširanje, svi dolaze i odlaze individualno. I tako će biti cijelo ljeto, jer u Virju, kaže Čimin, ne misle stati s treninzima. Što se tiče preporuka ili zabrana, dodaje da treniranje u dvorani nije zabranjeno. Bez obzira na to što i tu sportsku dvoranu koriste učenici nižih razreda.

Dražen Jalšovec

No, već početkom ovog tjedna tamošnji Stožer odlučio je i njima zabraniti ulazak u dvoranu.

S druge strane koprivnički sportaši, ponajviše rukometaši i košarkaši kojima su dvorane neophodne, na aktivnom su odmoru već dulje vrijeme. Koprivnički košarkaši rado bi trenirali kad vide što se sve smije i stava su da ne bi smjelo biti zabrane, no…

– Konzultirali smo se i s rukometašicama Podravke i došli smo do zaključka da ni sad nema nekog smisla biti u dvorani, dok se stvari ne promijene. Prestrogi su uvjeti kojih bismo se morali držati – kazao je Dražen Jalšovec, predsjednik koprivničkih košarkaša, a na pitanje kako komentira činjenicu da drugi treniraju u dvoranama, kazao je kako očito mogu poštivati mjere i preporuke.

Međutim, preporuke Zavoda za javno zdravstvo, još od 4. lipnja, potpuno su jasne: „Održavanje treninga/pripremnih utakmica dopušta se svim sportašicama i sportašima u zatvorenim sportskim objektima uz pridržavanje preporuka i svih drugih važećih epidemioloških preporuka HZJZ-a…“ A preporuke su držanje distance, vježbanje u grupama i svakodnevno mjerenje temperature.

No, postoji i stavka koju u Koprivnici, za razliku od ostalih gradova i mjesta, shvaćaju ozbiljnije: „Ako za treninge/pripremne utakmice sportski objekt koristi više korisnika, prioritete će odrediti korisnik, zajedno s pravnom osobom koja upravlja sportskim objektom.“ A tjelesni u ovo vrijeme u dvoranama imaju učenici nižih razreda, pa su oni prioritet pred sportašima ili rekreativcima.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI