Spravišče ipak ide, ali krajem ljeta?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako je Križevačko veliko spravišče na samom početku lipnja otkazano, izgleda kako su se u Gradu ipak predomislili u vezi organizacije ove manifestacije pa se ona planira održati početkom rujna. Prvi planirani termin bio je od 11. do 13. lipnja ove godine, no iz Grada i Turističke zajednice tada su poručili kako s obzirom na važeće mjere, manifestaciju koju dnevno posjeti nekoliko tisuća posjetitelja nije moguće pripremiti i održati u skladu s važećim epidemiološkim preporukama i odlukama, kao niti ispuniti uvjete o ograničenju okupljanja te je ona zbog toga otkazana.

Kako su tada na snazi bile mjere zbog kojih je bilo nemoguće održati tako velik događaj, preko ljeta su drugi gradovi krenuli s održavanjem manifestacija pa je tako održana Terezijana u Bjelovaru, a u Đurđevcu Picokijada na kojoj su tisuće ljudi bili na koncertima. Tada su krenula pitanja brojnih Križevčana koji nakon lipanjske odgode nisu imali nikakve daljnje informacije o Spravišću koje inače nije održano ni prošle godine, dakle posljednje je bilo 2019.

Kako su se pojavile informacije da će Grad ipak promijeniti odluku i održati ovu manifestaciju, pitali smo o svim dostupnim informacijama, ali i razlogu promjene dosadašnje odluke, no odgovor iz Grada bio je vrlo kratak.

– Spravišče je odgođeno i novi planirani datum je vikend od 4. rujna, naravno ako će mjere u tom trenutku to dopuštati. Sve ostale detalje ćemo objaviti na vrijeme – poslali su iz gradske uprave.

O planovima smo pitali i u turističkoj zajednici koji isto tako ne znaju detalje koji se tiču programa ili duljine manifestacije, no treba imati na umu da je 7. rujna blagdan Svetog Marka Križevčanina pa je moguće da se manifestacije nekako spoje.

– Ništa još nije odlučeno sigurno, plan o održavanju postoji, dan je datum, a hoće li to biti moguće, ne možemo znati. Radi se o situaciji da se jednostavno ne može sve kontrolirati kao što je to stvar sa stadionima ili slično, ali vidimo da su se drugdje slične manifestacije održale. Ipak treba biti oprezan i vidjet ćemo što će biti u rujnu. Imamo na umu da je i 7. rujna Sveti Marko Križevčanin što je blizu ovog datuma. Uglavnom, sve će informacije biti na vrijeme, ali zasad se još ne znaju nikakvi detalji – rekla su nam iz turističke zajednice.

Na kraju, plan da se Veliko križevačko spravišče održi postoji iako će biti vrlo teško osmisliti i organizirati program u ovako kratkom roku, a treba imati na umu i mjere koje će se vrlo vjerojatno mijenjati sa završetkom turističke sezone.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI