Spremate se u nedjelju na misu: Nadbiskupija izdala upute tko sve smije doći i kako se ponašati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zbog koronavirusa Covid-19 svoje upute vjernicima izdala je i Zagrebačka nadbiskupija, a odnose se uglavnom na one koji odlaze na misna slavlja.

Na temelju općih uputa koje su dane u Hrvatskoj glede okupljanja ljudi, a imajući u vidu vjerničke zajednice, liturgijska slavlja i molitvene susrete na području Zagrebačke nadbiskupije, pozivaju svećenike i vjernike da se – do novih uputa – pridržavaju sljedećega:

Neka se u narednome razdoblju suzdrže od dolaska na liturgijska slavlja i pobožnosti: svi koji imaju simptome infekcije dišnih putova ili određene respiratorne poteškoće; svi koji su bili u krajevima koji se smatraju žarištima zaraze ili pak u kontaktu s osobama koje bi mogle biti nositelji virusa; starije osobe, a naročito kronični bolesnici; sve te osobe neka u svojim domovima budu molitvom povezane s vjerničkom zajednicom u crkvi.”, preporuka je Nadbiskupije.

U svim škropionicama na ulazima neće biti blagoslovljene vode, dovoljan je samo naklon i znak križa. Nema ni tradicionalnog “mir s tobom”, dok će se primanje svete pričesti izvoditi na dlan jedne ruke – nikako u usta.

“U nama je snaga Božjega Duha koji nas tješi i daje snagu. Osim toga, mi živimo sigurnost nade u Kristu. Molitva sve to povezuje u pouzdanju i po njoj smo dionici čudesnih djela. Svemogućemu Gospodinu koji nas obnavlja u svojoj ljubavi preporučujemo svoje slabosti i molimo ga za nadvladavanje zla i blagoslovni mir u našoj domovini Hrvatskoj.”, stoji u priopćenju kardinala Josipa Bozanića.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI