Sprovod Ivana Fučeka u srijedu na zagrebačkom Mirogoju

Podravski list profile

Sprovod Ivana Fučeka, istaknutog teologa i pedagoga, rođenog Đurđevčanina bit će sutra, u srijedu u 15 sati na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, dok će se misa zadušnica služiti odmah nakon sprovoda, u 16. 30 sati u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu.

Ivan Fuček preminuo je u nedjelju u 94. godini života. Objavio je 27 knjiga te više stotina znanstvenih i stručnih radova. Ističe se niz od deset knjiga pod naslovom Moralno-duhovni život u kojima na pastoralan i razumljiv način predstavlja kršćanski moral i askezu. Za svećenika je zaređen 1955. godine. Provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove imenovan je 1962. godine i bio je najmlađi provincijal među isusovcima, dok je 1969. godine preuzeo službu rektora isusovačkog kolegija na Jordanovcu. Po umirovljenju djelovao je u isusovačkoj zajednici u Opatiji te do 2016. godine ujedno bio duhovnik Misijskog sjemeništa Redemptoris Mater u Puli. Nakon toga je živio u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Predsjednik Franjo Tuđman odlikovao ga je 1998. godine, a počasni je građanin Grada Đurđevca od 2010. godine.

Foto: IKA

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI