Spuštao se niz tobogan pa teško ozlijedio nos. “Bazen je bio pun krvi”, rekla je prestrašena djevojka

Prema presudi, Dražen je stradao predlani u studenome spuštajući se na toboganu na kojem je pri kraju licem snažno udario o stijenku


Autor: podravski.hr — 10.12.2018. / 15:09 Aktualno

Tobogan u Krapinskim toplicama

Dražen teško je ozlijedio nos spuštajući se niz tobogan u Krapinskim Toplicama, pa mu je Općinski sud dosudio odštetu od 15.500 kuna i priznao mu 8500 kuna parničnih troškova.
Prema presudi, Dražen je stradao predlani u studenome spuštajući se na toboganu na kojem je pri kraju licem snažno udario o stijenku. Medicinska vještakinja u svojem je nalazu zaključila kako je nesretni Dražen “zadobio prijelom nosnih kostiju s pomakom ulomaka, a povreda nosa je rezultirala otežanim disanjem, što je trajna posljedica koja smanjuju opću životnu sposobnost za pet posto u kojem će obujmu trpjeti duševne boli i morati ulagati pojačane napore u svakodnevnom životu”.
No, osiguravateljska kuća koja je tužena tvrdi kako je Dražen sam odgovoran za ozljede jer je “koristio tobogan na vlastitu odgovornost, i to protivno uputama u kojima stoji da noge moraju biti naprijed u smjeru klizanja, a ruke ispružene iza glave”.
– Da je koristio tobogan na propisani način, do povrede ne bi došlo – istaknuli su osiguravatelji u odgovoru na tužbu.
Dražen je u svojem iskazu ustvrdio kako je tobogan koristio ispravno, s nogama u smjeru klizanja i rukama iznad glave.
– No, u zadnjem zavoju zanijelo me je u lijevo pa desno, a potom sam licem udario u stijenku tobogana. Osjetio sam naglu toplinu u nosu, odnosno u predjelu lica, spustio se u vodu, primio lice rukama, ali je sve bilo već puno krvi. Bila su mi puna usta krvi, iz nosa je išla krv te sam par puta morao pod tuš, a djelatnik na bazenu mi je pokušao pružiti prvu pomoć. Nos mi je bio vidljivo pomaknut – ispričao je Dražen.
Jedna svjedokinja s bazena potvrdila je kako je Dražena vidjela da se normalno spušta niz tobogan, a druga koja je tog časa tamo bila na dječjem rođendanu posvjedočila je kako je bazen bio pun krvi, pa je u strahu pomislila da je netko razbio glavu o dno bazena.
Općinski sud zaključio je kako osiguravateljska kuća ničim nije dokazala da je Dražen tobogan koristio nepropisno, niti je u spis dostavljena snimka nadzornih kamera. Snimka je, doduše, postojala, ali odgovorne osobe Toplica navele su kako je u međuvremenu – izbrisana. (rm)

Tobogan u Krapinskim toplicama

FOTO: ARHIVA