SRAMOTA Mrtav pijan sletio s ceste i zabio se u cvijetnjak. Neće prekršajno odgovarati, niti išta platiti!

Takvih predmeta na Prekršajnom sudu u Koprivnici ima na stotine - uvjeravaju nas upućeni koprivnički pravnici


Autor: podravski.hr — 15.03.2018. / 9:16 Aktualno

Milan je bio mortus pijan, ali neće biti kažnjen

Milan (42) iz Koprivnice skrivio je nesvakidašnju nesreću ispred koprivničkoga Željezničkog kolodvora. Oko 7 ujutro, pod utjecajem alkohola od čak 2,26 promila, upravljajući ford fiestom izletio izvan kolnika i na ulazu u glavni kolodvor automobilom udario u betonsku žardinjeru. Fotografija koju objavljujemo potpuno je autentična.
Vozač je evidentno bio mrtav pijan i kriv za nesreću. No, nikad za to neće odgovarati, niti platiti i lipe kazne. Kako je to moguće, sigurno se pitate. Pa lijepo – nesreća se dogodila još u srpnju 2008. godine, a predmet je do danas bio u nečijoj ladici na Prekršajnom sudu pa je već nastupila apsolutna zastara. Hoće li na Sudu itko za to odgovarati? Nemojte biti naivni.
Presuda kojom je Milan oslobođen optužbe zbog apsolutne zastare tek je jedna od 20-ak koje su proteklih tjedana doslovno preplavile oglasnu ploču koprivničkoga Prekršajnog suda.

Predmet je do danas bio u nečijoj ladici na Prekršajnom sudu pa je već nastupila apsolutna zastara. Hoće li na Sudu itko za to odgovarati? Nemojte biti naivni

Kako su nam neslužbeno rekli iz suda, riječ je o predmetima iz 2008. godine, prije reorganizacije rada pravosuđa i spajanja sudova, kad su suci našeg suda bili jednostavno pretrpani predmetima koje nisu stigli rješavati.
– Takvih predmeta ima na stotine – uvjeravaju nas pak upućeni koprivnički pravnici.
Kažu kako se može očekivati još sličnih objava. Odnosno, odbijanja tužbe zbog apsolutne zastare. Ostavština je to starog pravosudnog sustava u kojem je uložena žalba na presudu bila dovoljna da spis ode u zastaru i da se nikad ne riješi.
Iz Prekršajnog suda u Koprivnici uvjeravaju nas kako takve prakse više nema, predmeti se rješavaju vrlo brzo, a koprivnički je sud zadnjih godina postao jedan od ažurnijih u državi. (ke)
FOTO: PODRAVSKI LIST