Nasilnik dvaput brutalno pretukao ženu, a sad prekršio i zabranu približavanja. Osuđen je na kaznu od – 800 kuna!

Sutkinja je objasnila kako je 15 dana uvjetnog zatvora zapravo teži oblik kazne obiteljskom zlostavljaču recidivistu


Autor: podravski.hr — 06.11.2018. / 10:07 Crna kronika

Ilustracija / Potukli se dečko i cura

Željko (59) iz okolice Đurđevca, inače okorjeli obiteljski nasilnik, mora platiti tek 800 kuna jer je prekršio sudsku zabranu približavanja i uznemiravanja supruge koju je maltretirao. Prema presudi koprivničkog Prekršajnog suda, Željko je unatoč sudskoj zabrani stalno hodao za suprugom, pitao ju gdje ide, kad se vraća kući i slično.

Zabranu je zaradio lani u studenom nakon što je uvjetno osuđen zbog brutalnog maltretiranja i nasilja nad suprugom. Tada je pravomoćnom presudom, unatoč činjenici da je otprije osuđivan zbog nasilja, osuđen uvjetnim zatvorom.

Prema toj presudi, Željko je 4. lipnja prošle godine nakon ponoći ušao u spavaću sobu nesretne žene, nekoliko je puta udario zatvorenom šakom u glavu pa je gušio, a kad je pokušala pobjeći, uhvatio ju je za ruke i sprječavao da ustane.

Premda je suprugu pretukao i 2015. godine, o čemu svjedoči i pravomoćna presuda Prekršajnog suda, sutkinja Dubravka Končar Brodarić nasilnika je ostavila na slobodi i kaznila ga tek s 15 dana uvjetnog zatvora i izrekla mu jednogodišnju zabranu uznemiravanja i uhođenja. Na suđenju zbog obiteljskog nasilja Željko je priznao krivnju, a od težih batina ženu je spasio sin.

Ojađena žena sutkinji Dubravki Končar Brodarić opisala je sav užas koji je trpjela s mužem nasilnikom zbog kojeg se morala odseliti od kuće.

– Više to nisam mogla trpjeti. S njim nisam u dobrim odnosima, a spavali smo u odvojenim prostorijama. Kad je u noći ušao u sobu, uhvatio me za vrat i gušio, a nakon toga me uhvatio za ruke i triput šakom udario u glavu – ispričala je.

– Počela sam vikati i ubrzo je došao sin koji ga je maknuo od mene. Nakon toga sam se iselila iz kuće jer više nisam mogla podnijeti svakodnevno nasilje – svjedočila je žena.

Sutkinja je objasnila kako je 15 dana uvjetnog zatvora zapravo teži oblik kazne obiteljskom zlostavljaču i ocijenila “da će se upravo ovako izrečenom kaznom dovoljno utjecati na okrivljenika da ne čini slične prekršaje”. (ke)

FOTO: ARHIVA