SREĆA U NESREĆI – Milka preživjela udar groma preko telefona

Onako snena mislila sam da mi je slušalica pala od straha, ali tad sam osjetila osjećaj pečenja oko uha, ispričala je Milka


Autor: podravski.hr — 01.06.2013. / 11:32 Aktualno

BOTOVO-  Milka Jakupek (81) jedna je od rijetkih osoba koja može tvrditi da je preživjela udar groma. Kada joj je prošle nedjelje zazvonio telefon, nije ni slutila da će taj poziv pamtiti do kraja života.

– Baš sam drijemala i nisam ni primijetila da se vani sprema oluja. Javila sam se i u tom trenutku vidjela bljesak i čula zaglušujuću buku, a telefonska slušalica mi je odmah pala iz ruku – objašnjava Milka Jakupek, koj nije odmah primijetila simptome udara već je kasnije shvatila da je preživjela neizravan udar groma.

– Još onako snena mislila sam da mi je slušalica pala od straha, ali tad sam osjetila osjećaj pečenja oko uha, a shvatila sam da telefon više ne radi.

Kad sam se pogledala u ogledalo, vidjela sam crvenilo na licu i uhu, a tek tad sam osjetila prolazak trnaca kroz cijelu lijevu stranu tijela, no još mi nije u potpunosti bilo jasno što se dogodilo – rekla je Milka.

Kad se malo pribrala, otišla je do susjeda koji je električar po struci da joj pokuša objasniti što se dogodilo.

– Susjed je potvrdio da mi je izgorio telefon, ali na sreću većih šteta na električnoj instalaciji i ostalim uređajima nije bilo i vjerojatno se strujni udar prenio preko telefonske instalacije. Budući da je bila nedjelja, nisam htjela nikoga smetati da me odveze na Hitnu, a isprva osim blažih opekotina nisam osjetila nikakve druge posljedice – ispričala nam je Milka Jakupek čiji priču smo objavili u Malom Podravskom.

Tek drugi dan Milka je osjetila druge simptome koji su je zabrinuli, otišla je kod liječnika koji su joj utvrdili oštećenje na desnom bubnjiću uha.

–  Naručena sam na još pretraga, a bojim se da mi je oštećen centar za ravnotežu, jer sam od tog dana vrlo nestabilna na nogama i stalno mi se vrti  glavi – zabrinuta je Milka Jakupek, koja ipak u svemu vidi i nešto pozitivno.

– Jedna sam od rijetkih osoba koje se mogu pohvaliti da su preživjele udar groma i još sam na nogama. Sada me više ništa u životu ne može iznenaditi, i dalje ću koristiti telefon, ali ne kad vani sijeva, to je sigurno – zaključila je Milka.

IZVJEŠTAVA Matija Dolenec