Središte grada puno pasa lutalica: “Djeca se boje dolaziti u školu!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U samom središtu Đurđevca sve je više pasa lutalica, što kod brojnih građana izaziva nelagodu i strah, prvenstveno zbog njihove djece. Psi lutalice svakog jutra dolaze i pred osnovnoškolsku zgradu, zbog čega su posebno ogorčeni roditelji školaraca.

– Ima djece koja se boje pasa i koja s grčem odlaze u školu jer znaju da će ih ispred ulaza dočekati psi. Bojimo se za njihovu sigurnost jer su psi nepredvidivi i uvijek postoji mogućnost da napadnu djecu. Očito prvo netko treba stradati da bi se problem riješio – kažu roditelji školaraca.

Problem s psima lutalicama, dodaju roditelji, postoji već nekoliko mjeseci i krajnje je vrijeme da reagiraju službe nadležne za tu problematiku.

– Nije nam jasno kako komunalni redar ne vidi da se po središtu grada, gdje je i zgrada gradske uprave, svakog dana motaju ti psi. Problem predstavljaju i pojedini vlasnici pasa koji svoje ljubimce puštaju s uzice da se bez kontrole šeću glavnim trgom – ističu roditelji.

Djeca s grčem dolaze u školu, žale se roditelji

Roditelji su s problemom pasa lutalica upoznali učitelje te im skrenuli pozornost na to da ima djece koja se zbog toga ne osjećaju sigurno.

– Mi smo obavijestili komunalnog redara da se oko škole svakodnevno pojavljuju psi te se nadamo da će problem biti riješen u najkraćem mogućem roku – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac.

U gradskoj upravi ističu kako se po prijavi rješavaju slučajevi pasa lutalica, no problem je nemoguće iskorijeniti jer neodgovorni građani sve češće po gradskim kvartovima ostavljaju pse o kojima ne žele voditi brigu.

– Ti psi nisu čipirani pa je nemoguće utvrditi njihova vlasnika, a za zbrinjavanje pasa lutalica potrebno je pozvati djelatnike Veterinarske stanice Nova Koprivnica koja je ovlaštena za taj problem. Od škole je dobivena prijava pa će se krenuti u zbrinjavanje pasa koji ugrožavaju sigurnost školaraca – kažu u gradskoj upravi.

FOTO: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Obavijest korisnicima plina

Svi korisnici koji su do 25. ožujka 2021. godine potpisali ugovor s Koprivnica opskrbom za javnu opskrbu plinom, a koji su na kućne adrese s

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI