Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Srušena stara zgrada, doznajemo što će biti na njenom mjestu…

Prema prostornom planu Općine Kalinovac srušena je stara zgrada dječjeg vrtića u samom središtu Kalinovca. Preseljenjem vrtićaraca u novoizgrađenu zgradu u Kolodvorskoj ulici stvoreni su svi potrebni preduvjeti za rušenje stare zgrade koju je načeo zub vremena.

– Zgrada u kojoj je donedavno bio smješten vrtić stara je više od 100 godina i bilo kakva obnova bila bi neisplativa jer bi trebalo uložiti značajna financijska sredstva. Odavno je prema općinskom prostornom planu predviđeno rušenje te zgrade. S izgradnjom novog prostora za vrtićarce provedeno je i predviđeno rušenje stare zgrade – kaže Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac. 

Rušenje stare zgrade vrtića, dodaje Sobota, bilo je nužno i zbog završetka projekta izgradnje školske sportske dvorane.

– Prostor na kojem je bila zgrada iskoristit ćemo za uređenje parkirališnih mjesta za dvoranu. Sad smo dobili potreban prostor za uređenje okoliša sportske dvorane pa će uskoro završiti i svi radovi vezani uz izgradnju dvorane – kaže Darko Sobota.

Unutrašnjost dvorane u potpunosti je uređena i još je potrebno urediti okoliš. To znači da će u novoj školskoj godini dvorana zasigurno biti na raspolaganju učenicima, a za očekivati je da će i prije rujna školarci i rekreativci dobiti idealan prostor za sportske aktivnosti.

– Nadamo se da će nam vremenske prilike ići na ruku te da će vrlo brzo biti završeni i radovi na uređenju okoliša. U drugu fazu izgradnje dvorane uloženo je 8,7 milijuna kuna, od čega 50 posto investicije sufinancira Županija – zaključio je Darko Sobota.

FOTO Darko Imbriša

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI