Srušeno stablo smetalo im tjedan dana, maknuto tek nakon Podravskog

Mještani Sokolovca javili su Podravskom listu o problemu koji ih je snašao na makadamskoj cesti koja vodi izvan sela. Naime, vjetar je srušio stablo na cestu i sad ono priječi promet.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Radi se o cesti koja se nastavlja na Bilogorsku ulicu i koja vodi prema Srijemu i Miličanima. Doduše, spomenuta cesta u daljini se polukružno spaja s glavnom cestom, no mještani koji tamo imaju nekretnine sada zbog srušenog stabla moraju ići okolnim putem. Razgovarali smo s mještanima koji žive blizu i koji se pitaju što općinskim službama treba tako dugo da dođu ukloniti spomenuto stablo s ceste.

– Već pet dana ono tu stoji i priječi promet. Da bar netko dođe to prepiliti motorkom. Mi bismo to možda i sami već napravili, ali se ne smije – zaključuje jedna od mještanki.

Kontaktirali smo načelnika Općine Sokolovac Vladu Bakšaja koji nam je rekao kako navedeni slučaj nitko nije ni prijavio, odnosno da je za to prvi put saznao od nas.

– Onaj koji je to javio vama novinarima prije nego nama vjerojatno je željan pažnje. Uzmite u obzir kako je Sokolovac jedna od površinski najvećih općina u ovoj županiji i kako u svom sastavu imamo više od 30 naselja. Ne možemo u svakom trenutku znati što se na kojoj prometnici događa – rekao je Bakšaj, koji je obećao kako će nadležne službe izaći na teren i izvidjeti slučaj, odnosno maknuti srušeno stablo s prometnice.

Fotografija nakon uklanjanja srušenog stabla s prometnice, ustupili iz Općine Sokolovac

Načelnik Bakšaj nazvao nas je kasnije istog dana, napomenuvši kako je „veliki problem“ u međuvremenu riješen, odnosno kako su nadležne službe u vrlo kratkom roku maknule srušeno stablo s prometnice, te nam i ustupio fotografije. Iz Općine su također naglasili kako se radi o drvu koje se nalazi na privatnom posjedu, te su s ceste mogli ukloniti samo ono što smeta. Također su napomenuli kako je djelatniku Općine za to trebalo samo tri minute posla.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI