Srušili još jednu staru zgradu na Trgu svetog Jurja

Na Trgu svetog Jurja u središtu Đurđevca srušena je još jedna stara zgrada u kojoj je sve donedavno bilo smješteno Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac.

Zgrada stara oko 80-tak godina, koja je inače u gradskom vlasništvu, bila je u katastrofalnom stanju i u gradskoj upravi su procijenili da bi obnova zahtijevala isto troškova koliko i gradnja nove pa je odlučeno da se sruši.

U toj zgradi nekad je bilo i prvo kino u Đurđevcu, kao i slastičarnica, a svojevremeno su u njoj bili smješteni i zavodi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje te Centar za socijalnu skrb. Već duže je želja gradske uprave da se na tom mjestu izgradi zgrada za Glazbenu školu.

Privremene prostorije đurđevačkog Gradskog društva osoba s invaliditetom su u novoobnovljenoj nekadašnjoj zgradi policije u samom središtu grada na prvom katu.

Foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI