Štalu i kotac Matija je pretvorio u jedinstvenu podravsku kušaonicu

Matija Patačko iz Kalinovca nekadašnju štalu i kotac na svom imanju odlučio je pretvoriti u svojevrsnu kušaonicu koju namjerava uključiti i u turističku ponudu. Kušaonicu je uredio u etnostilu i uskoro će krenuti i u ishođenje potrebnih dozvola kako bi njegova „oaza“ za druženja bila otvorena i za goste.

– Uz moje imanje je lovište, a kako se lovni turizam na našem području ponovno počinje razvijati, došao sam na ideju da staru štalu i kotac iskoristim u turističke svrhe – priča nam Matija Patačko.

Po struci je Matija kuhar i kako ima bogato iskustvo rada u našim top turističkim destinacijama na Jadranu, odlučan je u namjeri da iskoristi turistički potencijal Podravine. U budućoj kušaonici u ponudi će biti domaći proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Kalinovca i okolice, dok će Matija za goste pripremati tradicijska podravska jela na svoj način.

– Svoj posao učio sam od svjetski renomiranih kuhara i stečeno iskustvo namjeravam iskoristiti i za oživljavanje naših tradicijskih jela i to na moderniji način. U planu je i uređenje smještajnih kapaciteta jer je moje imanje u pravoj prirodnoj idili i nudi idealne uvjete za pravi odmor od stresne svakodnevice – zaključio je Matija Patačko.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI