Stambene parcele moći se opet kupiti za cijenu starog i rabljenog auta

Rijetki su gradovi u Hrvatskoj u kojima građevinsku parcelu u komunalno opremljenim kvartovima možete dobiti po cijeni kakvog, recimo, desetak godina rabljenog automobila niže srednje klase. Upravo je i to moguće u Koprivnici, zahvaljujući planskim prodajama gradskih parcela u novim stambenim zonama, prioritetno mladim obiteljima.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Mislim da je najjeftinija parcela od nešto manje od 600 kvadrata otišla za ispod 30.000 kuna – priča nam gradski pročelnik za izgradnju i upravljanje nekretninama Tomislav Golubić, pojasnivši kako je to moguće jer su se parcele na određenim lokacijama prodavale uz vrlo stimulirajuće uvjete.

Na „tržišnu“ cijenu od recimo 200.000 kuna za 600 kvadrata moguće je dobiti razne popuste, već 50 posto samo ako ste mlađi od 45 godina, dodatnih 10 posto ako imate dijete, još 10 ako ste osoba s invaliditetom ili član obitelji stradalih branitelja, te još 10 ako ste osoba od posebnog interesa za Koprivnicu – prevedeno, ako se recimo bavite kakvim deficitarnim zanimanjem. Popusti su mogli doći i do najviše 80 posto, pa je i razumljivo da su neki svoje parcele kupili za 30-ak tisuća kuna. Sve što je i ponuđeno, odmah je prodano.

Pogled na buduću školu na Podolicama i mjesto za buduće stambene parcele

U zadnje dvije godine na ovaj je način prodano 17 parcela, a Grad u planu, doznajemo od pročelnika, ima još ovakvih „paketa“.

– Otvaraju nam se nekakve mogućnosti za jeftinije parcele na Cinderišću i u Cvjetnoj iduće godine. S druge strane, vlada velik interes i za „tržišno vrijednim parcelama“, ponajviše u blizini Šparne hiže, na Lenišću… – ističe Golubić koji navodi kako su u fokusu Grada širenja na Podolicama, u Cvjetnoj, na Lenišću, a dosta prostora ima još i na popularnoj „Magdaleni“ prema jugu grada, kao i dijelu Herešinske prema Kampusu, u Kneza Domagoja…

– Kad smo otvarali zonu kod Cerina, malo nas je i iznenadio interes i gotovo sve što smo ponudili na prodaju smo odmah i prodali, pa i recimo blizu Šparnih u Z. Goloba gdje je bilo 13 parcela i sve su prodane – pojašnjava pročelnik koji otkriva da postoji značajan interes mladih obitelji izvan naše županije koji bi došli u Koprivnicu, no jeftinije parcele rezervirane su za Koprivničance.

Gradu će biti mnogo lakše planirati nova širenja, a Golubić ističe da se grad itekako ima prostora širiti, nakon novih izmjena Prostornog i Generalnog urbanističkog plana, a želja je da se to finalizira iduće godine.

Tomislav Golubić, lijevo

U gradu, dakako ima prostora, potvrdio je Golubić, i u zonama visoke gradnje za moguće „nebodere“. No, tu je bitan interes privatnih ulagača, za što trenutno očito nema želje. Jedan od takvih prostora je i Podravkina parcela u Kolodvorskoj koju je i sama kompanija stavila na prodaju pa treba vidjeti ima li zainteresiranih i kakvi su planovi na ovoj top-lokaciji.

-Naravno, širenje stambenih zona ne znači samo beton i asfalt, planiramo i zelene površine, mjesta za igru i rekreaciju, mjesta okupljanja djece i roditelja – potvrdio je Golubić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI