Stanari đurđevačkog kvarta: Sva kišnica s ceste završava na našim kućama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari dijela Ulice Petra Zrinskog u kvartu Peski u Đurđevcu već duže bezuspješno pokušavaju riješiti problem s odvodnjom oborinskih voda. Prilikom svake kiše njihova su dvorišta poplavljena, a kišnica iz lokvi s ceste završava na ogradama i pročeljima njihovih kuća, što im stvara štete.

Na probleme s odvodnjom oborinskih voda, kaže Josip Mladić, upozorili su i gradsku upravu i tvrtku Komunalije, ali još uvijek ništa nije učinjeno kako bi se ugradio novi šaht za slijevanje kišnice.

– Više od četiri godine traje naše natezanje s gradskom upravom i Komunalijama i stalno slušamo obećanja kako će problem biti riješen. Zadnje obećanje odnosilo se na izgradnju pješačke staze na našoj strani ulice kojom bi se ugradili i novi odvodi, no od tih radova, kako sada stvari stoje, tako skoro neće biti ništa. Nepojmljivo je to što nas se stalno svrstava u građane drugog reda – kaže Josip Mladić.

Zbog učestalih poplava, dodaje Josip, pojedini stanari na prilazima dvorištu postavili su šljunak, ali ni to ne pomaže. Ima stanovnika koji su bili prisiljeni i obnavljati ogradu, a svako malo svi moraju prati i pročelja kuća na kojima završava kišnica s ceste.

-Veliki su problem i lokve na cesti jer prilikom prolaska automobila sva ta kišnica završava na našim kućama. Sad su krenula kišna razdoblja i opet nam je svakodnevica pretvorena u noćnu moru pa smo s pravom ogorčeni smo što se ništa ne poduzima da se riješi problem odvodnje u dijelu naše ulice. Od nas se očekuje da redovito plaćamo komunalnu naknadu, a kad mi nešto tražimo, onda se ništa ne čini kako bi se naša ulica dovela u red – kaže Josip Mladić.

Dodatni problem stanarima zadaju i kanalizacijski šahtovi koji su povišeni u odnosu na cestu. Zbog toga prilikom prolaska svakog auta u svojim domovima osjete vibracije.

– Najgore je kad prolaze kamioni jer onda imamo dojam da je pravi potres. I na taj problem stalno upozoravamo, ali nikako da se ti šahtovi izravnaju s cestom – zaključio je Josip Mladić.

U gradskoj upravi ističu kako je u Ulici Petra Zrinskog izgrađena pješačka staza u cijeloj dužini na jednoj strani te djelomično na drugoj.

– U programu izgradnje komunalne infrastrukture planirana je izgradnja staze i u preostalom dijelu druge strane ulice, a dinamika radova zadana je zamjenom podzemnih instalacija te planom povećanja sigurnosti pješaka kojim je predviđeno da svaka ulica ima pješačku stazu barem s jedne strane. Sredstva za izgradnju pješačke staze osigurana su u gradskom proračunu – navode u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI