Stanari ‘ludi’ zbog šahtova: “Kad prođe kamion, kao da je potres”

Stanari dijela Ulice Petra Zrinskog u kvartu Peski u Đurđevcu već duže bezuspješno pokušavaju riješiti problem s povišenim kanalizacijskim šahtovima u njihovoj ulici. Šahtovi su povišeni u odnosu na cestu pa zbog toga prilikom prolaska svakog auta u svojim domovima osjete vibracije.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Najgore je kad prolaze kamioni jer onda imamo dojam da nas drma pravi potres. Na taj problem stalno upozoravamo, ali nikako da se ti šahtovi izravnaju s cestom – kaže Branko Vranić.

Vibracije, dodaje on, kod pojedinih stanovnika uzrokovale su i puknuće zidova u kućama te pročelja. Kroz Ulicu Petra Zrinskog dozvoljen je kamionski promet, a to je, ističe Branko, i razlog zbog kojeg jače vibracije uzrokuju štete na kućama.

– Fiksiranje šahtova nije neka prevelika investicija i stvarno je žalosno da više od godinu dana čekamo da se riješi naš problem. Nedaleko od moje kuće čak je i oštećen asfalt uz sam šaht i to nakon što su komunalci izvodili radove, a od tada je prošlo više od šest mjeseci i nije sanirano oštećenje – kaže Branko Vranić.

Povišeni šahtovi zadaju probleme i vozačima koji su prilikom mimoilaženja prisiljeni prolaziti preko nenadane prepreke. Bilo je slučajeva i da su vozači oštetili gumu na svojim autima, no ni to nije dovelo do rješavanja problema.

-Dodatni problem u našoj ulici je i odvodnja oborinskih voda. Nakon svake kiše stvaraju se lokve, a poplavljena su nam i dvorišta. Ima susjeda koji su bili prisiljeni i obnavljati ogradu, a svako malo svi moraju prati i pročelja kuća na kojima završava kišnica iz lokvi s ceste – zaključio je Branko Vranić.  

Branko Vranić

U gradskoj upravi ističu kako je upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti upoznat s problematikom šahtova u Ulici Petra Zrinskog u Đurđevcu za koje je Grad osigurao sredstva. – Radovi na otklanjanju tog problema bit će obavljeni nakon uređenja dječjih igrališta na području grada i prigradskih naselja. Upoznati smo i s problemom oborinskih voda, a kako cesta u Ulici Petra Zrinskog spada u županijske ceste, problem oborinske odvodnje ceste kroz redovna održavanja riješit će nadležna Županijska uprava za ceste – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI