Stanari na izmaku snaga: Prilazi kućama puni su blata, a cesta je preuska

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Ciglenske ulice još uvijek čekaju završetak uređenja njihove ulice. Lani je obavljeno postavljanje novih kanalizacijskih cijevi kako bi se riješio problem odvodnje oborinskih voda, a iz gradske uprave obećali su i proširenje ceste, ugradnju slivnika te izgradnju pješačke staze. Od postavljanja kanalizacijskih cijevi prošlo je osam mjeseci, a kako nije završeno potpuno uređenje ulice, stanovnici su svakodnevno suočeni s problemima prilikom prolaska ulicom.

– Zbog kopanja prilazi kućama puni su blata, a i cesta je i dalje preuska pa se dva auto ne mogu mimoići. Posebna opasnost prijeti pješacima koji se jednostavno nemaju kamo skloniti ako u oba smjera idu auti – žali se Marta Leščan.

Pješaci su, dodaje Marta, posebno ugroženi prilikom kišnih razdoblja. Uz cestu i kuće je samo blato, a ima vozača koji uopće ne paze na pješake.

– Naša je ulica prilično prometna jer je na izlazu poljski put koji vodi do vinogorja i okolnih prigradskih naselja. Stalno moramo paziti na djecu kad nekamo idu, a ni mi ne možemo normalno hodati po ulici jer je oko svake kuće sve puno blata – kaže Marta Leščan.

Pješaci su, dodaje Marta, posebno ugroženi prilikom kišnih razdoblja

Postavljanjem kanalizacijskih cijevi riješen je problem s poplavama koje su bile učestale na imanjima u Ciglenskoj ulici, ali novonastala situacija, ističe Marta Leščan, nikako ne može biti zadovoljavajuća za stanovnike.

– Godinama smo čekali da se riješi problem odvodnje i sad se nikako ne možemo pomiriti s tim da planirani radovi nisu obavljeni do kraja. Kad se već krenulo u postavljanje cijevi, onda je odmah trebalo izgraditi i pješačku stazu i proširiti cestu. Riješen nam je jedan problem, ali dobili smo novi. Nadam se da ću doživjeti da naša ulica dobije toliko najavljivanu pješačku stazu – dodaje Marta Leščan.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ističe kako je u tijeku obnova podzemne komunalne infrastrukture u brojnim gradskim ulicama te da se nakon toga kreće u izgradnju pješačkih staza tamo gdje postoje uvjeti, a tu spada i Ciglenska ulica. – Uređenje ulica poremetilo je dugotrajno kišno razdoblje. Uskoro će krenuti i gradnja pješačkih staza te uređenje kolnih prilaza po brojnim ulicama, a među njima je i Ciglenska – kaže Hrvoje Janči.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Eurojackpot 5+0 pogođen u Ludbregu

U 44. kolu igre Eurojackpot dobitak od 370.460,46 kuna osvojen je u Ludbregu. Listić je uplaćen na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije. Ovakvih 5+0 dobitaka bilo

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI