Stanari na izmaku snaga: Prilazi kućama puni su blata, a cesta je preuska

Podravski list profile

Stanari Ciglenske ulice još uvijek čekaju završetak uređenja njihove ulice. Lani je obavljeno postavljanje novih kanalizacijskih cijevi kako bi se riješio problem odvodnje oborinskih voda, a iz gradske uprave obećali su i proširenje ceste, ugradnju slivnika te izgradnju pješačke staze. Od postavljanja kanalizacijskih cijevi prošlo je osam mjeseci, a kako nije završeno potpuno uređenje ulice, stanovnici su svakodnevno suočeni s problemima prilikom prolaska ulicom.

– Zbog kopanja prilazi kućama puni su blata, a i cesta je i dalje preuska pa se dva auto ne mogu mimoići. Posebna opasnost prijeti pješacima koji se jednostavno nemaju kamo skloniti ako u oba smjera idu auti – žali se Marta Leščan.

Pješaci su, dodaje Marta, posebno ugroženi prilikom kišnih razdoblja. Uz cestu i kuće je samo blato, a ima vozača koji uopće ne paze na pješake.

– Naša je ulica prilično prometna jer je na izlazu poljski put koji vodi do vinogorja i okolnih prigradskih naselja. Stalno moramo paziti na djecu kad nekamo idu, a ni mi ne možemo normalno hodati po ulici jer je oko svake kuće sve puno blata – kaže Marta Leščan.

Pješaci su, dodaje Marta, posebno ugroženi prilikom kišnih razdoblja

Postavljanjem kanalizacijskih cijevi riješen je problem s poplavama koje su bile učestale na imanjima u Ciglenskoj ulici, ali novonastala situacija, ističe Marta Leščan, nikako ne može biti zadovoljavajuća za stanovnike.

– Godinama smo čekali da se riješi problem odvodnje i sad se nikako ne možemo pomiriti s tim da planirani radovi nisu obavljeni do kraja. Kad se već krenulo u postavljanje cijevi, onda je odmah trebalo izgraditi i pješačku stazu i proširiti cestu. Riješen nam je jedan problem, ali dobili smo novi. Nadam se da ću doživjeti da naša ulica dobije toliko najavljivanu pješačku stazu – dodaje Marta Leščan.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ističe kako je u tijeku obnova podzemne komunalne infrastrukture u brojnim gradskim ulicama te da se nakon toga kreće u izgradnju pješačkih staza tamo gdje postoje uvjeti, a tu spada i Ciglenska ulica. – Uređenje ulica poremetilo je dugotrajno kišno razdoblje. Uskoro će krenuti i gradnja pješačkih staza te uređenje kolnih prilaza po brojnim ulicama, a među njima je i Ciglenska – kaže Hrvoje Janči.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti