Stanari negoduju: Više ne znamo što s prašinom i rupama na putu

Stanari Ulice Dubovečki dol u koprivničkom kvartu Vinica već duže bezuspješno traže da se put do njihovih kuća uredi na odgovarajući način. Šljunčani put svakodnevno im zadaje probleme jer se u sušnim razdobljima prilikom prolaska auta stalno diže prašina, dok se u kišnim razdobljima stvaraju lokve pa kišnica završava na ogradama.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Put u našoj ulici brojni vlasnici klijeti koriste kao prečac do svojih imanja pa je dosta prometan, a s obzirom na šljunčanu podlogu, to nam stvara velike probleme. U proljetnim i ljetnim mjesecima jednostavno ne možemo imati otvorene prozore jer sva prašina  odlazi u kuću – žali se Marko Skupnjak.

Tijekom sušnih razdoblja, dodaje Marko, kad je kod kuće, svakih sat vremena polijeva put kako se prilikom prolaska auta ne bi dizala prašina.

– Više ne znamo kako da se borimo s prašinom pa polijevamo put kako bismo barem nakratko mogli imati otvorene prozore – kaže Marko Skupnjak. Put je pun i udarnih rupa koje pak zadaju probleme mladim obiteljima jer je po oštećenom putu nemoguće gurati dječja kolica.

– Najviše nas boli činjenica da je asfaltiran put prema Zvirišću s nekoliko naseljenih kuća, a za naš Grad nema novca. Ako se već nema novca za asfaltiranje, onda se može postaviti usitnjena podloga kakvu je Grad počeo postavljati na prilazu našoj ulici – zaključio je Marko Skupnjak.

U gradskoj upravi ističu kako Ulica Dubovečki dol spada u kategoriju nerazvrstane makadamske ceste te se održava prema programu nerazvrstanih cesta.

– Greder je na terenu, njime se obavljaju poslovi uređenja prometnica te će cesta u Ulici Dubovečki dol, ovisno o vremenskim prilikama, također biti sanirana. Ta je prometnica uvrštena u plan za sanaciju OB podlogom u idućoj godini – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI