Stanari negoduju: Više ne znamo što s prašinom i rupama na putu

Stanari Ulice Dubovečki dol u koprivničkom kvartu Vinica već duže bezuspješno traže da se put do njihovih kuća uredi na odgovarajući način. Šljunčani put svakodnevno im zadaje probleme jer se u sušnim razdobljima prilikom prolaska auta stalno diže prašina, dok se u kišnim razdobljima stvaraju lokve pa kišnica završava na ogradama.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Put u našoj ulici brojni vlasnici klijeti koriste kao prečac do svojih imanja pa je dosta prometan, a s obzirom na šljunčanu podlogu, to nam stvara velike probleme. U proljetnim i ljetnim mjesecima jednostavno ne možemo imati otvorene prozore jer sva prašina  odlazi u kuću – žali se Marko Skupnjak.

Tijekom sušnih razdoblja, dodaje Marko, kad je kod kuće, svakih sat vremena polijeva put kako se prilikom prolaska auta ne bi dizala prašina.

– Više ne znamo kako da se borimo s prašinom pa polijevamo put kako bismo barem nakratko mogli imati otvorene prozore – kaže Marko Skupnjak. Put je pun i udarnih rupa koje pak zadaju probleme mladim obiteljima jer je po oštećenom putu nemoguće gurati dječja kolica.

– Najviše nas boli činjenica da je asfaltiran put prema Zvirišću s nekoliko naseljenih kuća, a za naš Grad nema novca. Ako se već nema novca za asfaltiranje, onda se može postaviti usitnjena podloga kakvu je Grad počeo postavljati na prilazu našoj ulici – zaključio je Marko Skupnjak.

U gradskoj upravi ističu kako Ulica Dubovečki dol spada u kategoriju nerazvrstane makadamske ceste te se održava prema programu nerazvrstanih cesta.

– Greder je na terenu, njime se obavljaju poslovi uređenja prometnica te će cesta u Ulici Dubovečki dol, ovisno o vremenskim prilikama, također biti sanirana. Ta je prometnica uvrštena u plan za sanaciju OB podlogom u idućoj godini – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI