Stanari ogorčeni na vozače: Kamioni unatoč zabrani prolaze našom ulicom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Ulice Matije Gupca u Novigradu Podravskom ogorčeni su na vozače kamiona koji sve češće koriste njihovu ulicu za prolaz i svojevrsno parkiralište. Vozači teških kamiona, kažu stanari, često staju u obližnjem kafiću koje nema odgovarajuće parkiralište za kamione pa im njihova ulica služi za “okretanje” i parkirališna mjesta.

– Asfalt u našoj ulici pun je udarnih rupa, a zbog tih kamiona sve je više oštećenja. Sama cesta je preuska pa moramo dobro paziti i na mimoilaženje kad naletimo na kamion u našoj ulici – kažu stanari.

Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, ističe kako je nakon upozorenja stanara postavljen znak za zabranu prometa kamiona, a u planu su i pojačani nadzori pridržavaju li se vozači zabrane.

– U idućoj godini cesta u Ulici Matije Gupca dobit će novi asfalt, a i vlasnica kafića krenula je u uređenje parkirališta. Činimo sve u svojoj moći da zaustavimo kamionski promet u Gupčevoj, no uvijek će se naći oni koji će prekršiti zabranu – kaže Zdravko Brljek.

U planu je Općine, dodaje Brljek, rješavanje kompletne prometne problematike u samom središtu Novigrada Podravskog. Postoji mogućnost da se Gupčeva zatvori za sav promet, a stanarima će prilazi kućama biti omogućeni kroz Ulicu Blaža Mađera.

– Provest ćemo javnu raspravu nakon koje ćemo donijeti konačnu odluku te u suradnji s Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste krenuti u realizaciju najboljeg rješenja za promet u samom središtu Novigrada Podravskog – zaključio je Zdravko Brljek.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI