Stanari ogorčeni: Parkiraju na pješačke staze i u naša dvorišta, nemoćni smo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Ulici Rudolfa Fizira u Ludbregu, točnije ispred prodavaonice kućanskih aparata, stanari se godinama gotovo svakodnevno bore s nepropisnim parkiranjem i kako nam kažu, „nekulturnim građanima“ koji parkiraju na ulaz u dvorište, pješačku stazu te zaklanjaju prometne znakove, a problem traje više od 20 godina.

– Stanari smo ovdje već 16 godina i sad smo tu s najviše staža uz obitelj koja posjeduje susjednu kuću. Kupnjom nekretnine po ugovoru smo dobili pravo na parkiranje uz kuću koje moramo objašnjavati nesavjesnim i koji put nekulturnim vozačima ili vozačicama. Ulaze u dvorište kao da je njihovo, parkiraju bez reda i nereda. Treba imati živaca – rekao nam je Neven Jerbić, jedan od stanara.

Parkiranje u Fizirovoj

Dodao je kako ovaj problem traje doslovce već desetljećima i ovu situaciju nitko nije rješavao 20 i više godina, a osim što stanari imaju praktičnih problema, takvo parkiranje je opasno.

– Bilo je tu nekoliko prometnih nesreća, a mnogo ih je samo srećom izbjegnuto. Opasno je što vozači parkiraju po pješačkoj stazi koja prolazi pokraj ulaza u kuću, a još je opasnije kada se parkira uz prometne znakove. Vrlo je teško uz tako nagomilane automobile naći put do ceste. Naš je prijedlog da se dignu rubnici, ostavi prostor za ulaz stanara, zazeleni površina, a zainteresirani neka parkiraju kod trgovačkog centra.

Iz Grada smo doznali kako bi ovaj problem uskoro mogao biti riješen.

U gradskoj upravi svjesni su problema te je napravljen projekt uređenja tog dijela, potpisana je suglasnost od strane stanara, a realizacija se očekuje u ljetnim mjesecima.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI