Stanari Tomislavca se bune zbog plina: Nije nam toplo, a računi su veliki – opskrbljivač kaže da se toplije obučemo!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U tijeku je sjednica koprivničkog Gradskog vijeća, a kao i svako, i ovo je počelo aktualnim pitanjima vijećnika gradonačelniku.

Mještani koprivničkog Trga kralja Tomislava poslali su dopis vijećniku Mreže Ivici Suvalju u kojem su naveli kako novougrađene kotlovnice u tamošnje zgrade ne griju dovoljno!

Na sjednici se raspravlja o 26 točaka dnevnog reda

-Koprivnica plin drži nas na mizerna 22 stupnja, a rate su ogromne, toliko veće da ih pojedini stariji ljudi ne mogu plaćati. Sramotna je izjava djelatnika Koprivnica plina na sastanku 21. veljače koji je rekao “ako vam je skupo možemo spustiti temperaturu na 20 stupnjeva pa ćete plaćati manje”. Do toga da, “se bolje obučemo” – piše u dopisu gdje piše i da im je “rečeno da će nam i vodu za grijanje, temperaturu, sniziti na 45 stupnjeva”.

Gradonačelnik Mišel Jakšić na pitanje o grijanju na TKT-u je rekao kako ne živi tamo i ne prima uplatnice.

“Mi smo u dogovoru prije ugradnje kotlovnice radili na tome da budu manji računi. Do danas meni se nitko nije javio zbog tog problema. Ako postoji problem neka se slobodno jave”, rekao je.

Gradonačelnik Mišel Jakšić bio je dobre volje

Na pitanje o prosvjedu mještana Draganovca…

-Unazad tri godine u Draganovac je uloženo najviše u zadnjih 12 godina, oko 10 milijuna kuna. I sad traje investicija Koprivničkih voda. Ušli su i u aglomeraciju, a u planu su i asfaltiranja pojedinih ulica. No, ne možemo svake godine raditi u jednom mjesnom odboru – odgovorio je Jakšić na mirni prosvjed mještana.

Vijećnik HDZ-a Bernard Vukušić dodao je pak kako bi se kod obnove trga trebalo voditi računa i o “ženi koja je obilježila ovaj kraj”, a to je Zlata Bartl koja je, kaže, zavrijedila svoje “mjesto” na novom Zrinskom trgu. Gradonačelnik Jakšić dodao je kako postoje razgovori s Podravkom po tom pitanju, no nije siguran je li centar grada izgledno rješenje.

Dodajmo i kako će se na današnjoj sjednici odlučiti i o odabiru investitora u studentski dom u Kampusu, a radi se o zagrebačkom poduzetniku Josipu Galincu, čija firma Isto student već upravlja dvama domovima u Zagrebu. Mjesečna naknada za pravo građenja bit će 36.000 kuna na sljedeće 33 godine. Bit će mjesta za 80-ak studenata, a radovi bi trebali biti gotovi do proljeća 2022. godine.

Foto Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI