Stanari traže hitnu obnovu: Rupe i grane vrbe prava su opasnost za sve

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Ulice Petra Preradovića u đurđevačkom gradskom kvartu Peski već duže od gradske uprave traže obnovu ceste u svojoj ulici. Cesta je puna oštećenja koja vozačima stvaraju probleme, kao i biciklistima koji moraju biti posebno oprezni zbog nenadanih prepreka. Najveća su oštećenja na cesti na oštrom zavoju na izlazu iz ulice, što dodatno ugrožava prometnu sigurnost.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Cesta u našoj ulici godinama nije asfaltirana onako kako bi trebala biti. Izbočine i rupe na cesti prava su opasnost za sve vozače i pitanje je vremena kad će netko zbog tih oštećenja stradati – ističu stanari Preradovićeve.

Ni nakon izgradnje nogostupa i kanalizacije, dodaju stanari, asfalterski radovi na samoj cesti nisu obavljeni na odgovarajući način. Sanirana su samo mjesta na kojima je cesta prekopana pa su nastala udubljenja koja također vozačima stvaraju probleme.

– U našoj ulici svi vozači imaju dojam kao da se voze po nekakvim brežuljcima, a to stvara i štete na autima jer prvenstveno stradaju amortizeri. U više smo navrata od gradske uprave tražili da se cesta asfaltira kako spada, ali i dalje ništa nije učinjeno po tom pitanju – ističu stanari Preradovićeve.

Dodatnu opasnost u Preradovićevoj predstavlja i krošnja stare vrbe na oštrom zavoju na izlazu iz ulice. I s tim problemom stanovnici su upoznali gradsku upravu.

– Krošnja vrbe nadvila se skroz iznad ceste, a ima nekoliko grana koje su pošteno napukle i pitanje je dana kad će pasti na cestu, a možda čak i nekome na auto ili ne daj Bože na bicikliste koji tu prolaze. Uređenje krošnje ne zahtijeva prevelika financijska ulaganja, ali ni na to naše upozorenje gradska uprava nije reagirala – zaključili su stanari Preradovićeve.

U gradskoj upravi ističu kako je cesta u Ulici Petra Preradovića u nadležnosti Županijske uprave za ceste. – Grad je od Županijske uprave za ceste zatražio da se oštećenja saniraju i taj će problem biti riješen kroz njihova redovna održavanja – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI