Stanari traže rješenje problema: Nakon svake kiše ‘plivamo’ u lokvama

Stanovnici Ulice Čombrov put u koprivničkom gradskom kvartu Vinica već duže od gradske uprave traže da se riješi problem odvodnje oborinskih voda u njihovoj ulici. Svaka kiša stanarima svakodnevicu pretvara u noćnu moru, a kišnica uništava i podlogu na putu koji vodi do njihovih kuća.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nakon svake kiše put u našoj ulici pun je lokvi. Nedavno se gradska uprava pohvalila kako je na putu u našoj ulici postavljena nova podloga i da je time uređena, no prva kiša pokazala je da ni ovaj put naš problem nije riješen – kažu stanari Čombrova puta.

Kišnica iz lokvi koje nastaju na putu, dodaju stanari, učestalo završava na ogradama njihovih imanja, kao i pročeljima kuća.

– Stalno moramo čistiti ograde, a pojedinim susjedima pročelje kuća puno je fleka. Već nam je dojadilo stalno čistiti ograde, a i na putu su od lokvi ponovno niknule grabe. Želimo da se naš problem konačno trajno riješi – ističu stanari.     

U gradskoj upravi ističu kako je, nažalost, riječ o terenu na kojem je problem odvodnje oborinskih voda konstantno prisutan.

– Neke od investicija kojima se pokušao riješiti problem je izvođenje kolnog prilaza u polje u dogovoru s vlasnikom te postavljanjem OB podloge. Nažalost, problem je prisutan i dalje te iziskuje dodatne radove na uređenju odvodnje oborinskih voda. Grad Koprivnica u narednom će razdoblju obaviti dodatne radove uređenja koji će poboljšati situaciju. Konačno rješenje bit će po završetku izgradnje većeg profila mješovitog sustava kanalizacije, a koji je predviđen projektom Aglomeracija Koprivnica – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI