Stanari traže samo sigurnost: “Stalno smo u strahu zbog naše djece”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Ulice Ruđera Boškovića u širem gradskom središtu Đurđevca, nakon prometne nesreće koja se prije deset dana dogodila u njihovoj ulici, traže postavljanje ležećih policajaca. Prometna nesreća u kojoj je pijani vozač doslovno uletio u dvorište jedne kuće, ističu stanari, trebala bi konačno trgnuti gradsku upravu da riješi prometnu problematiku u njihovoj ulici.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Stalno smo u strahu za sigurnost naše djece. Prava je sreća da u trenutku prometne nesreće nikoga nije bilo na ulici. Ovaj je slučaj pravo upozorenje da se u našoj ulici postave ležeći policajci jer svakodnevno ima vozača koji jure po cesti i pitanje je vremena kad će se opet dogoditi slična prometna nesreća – kažu stanovnici Boškovićeve. 

Već duže stanovnici traže da se u njihovoj ulici izgradi i pješačka staza. Pješaci, među kojima su i brojna djeca, prisiljeni su hodati po ulici, što ugrožava njihovu sigurnost. Na raskrižjima u ulici, ističu stanovnici, nema nijednog pješačkog prijelaza, što pješacima također zagorčava svakodnevicu.

– Redovito plaćamo komunalnu naknadu, a godinama čekamo nogostup. Nepojmljivo je da šire gradsko središte, u koje se ubraja i naša ulica, nije među prioritetima za postavljanje ležećih policajaca i izgradnju nogostupa. Na to smo upozoravali sve gradske vlasti dosad, ali nijedna nije imala sluha da riješi naš problem – kažu stanari Ulice Ruđera Boškovića.

Gradskoj upravi, domeću oni, skrenuta je pozornost i da se na raskrižjima s ulicama Vladimira Nazora i Tina Ujevića, koja su dosta prometna, barem obilježe pješački prijelazi, ali ni ta molba nije realizirana.

– Očito netko prvo treba stradati da bi mjerodavni reagirali – naglašavaju stanovnici Boškovićeve.   

U ulici se, kažu oni, ne održavaju ni javne površine pa se stanovnici sami brinu o košnji kako prilazi njihovim kućama ne bi bili zapušteni. I cesta je puna udarnih rupa koje godinama nisu sanirane.

– U dijelu ulice lani je propao asfalt, a taj dio samo je “zakrpan” šljunkom. Kad god se požalimo gradskoj komunalnoj službi, dobijemo obećanje da će sanirati rupe na cesti, ali nijedna od rupa dosad nije dobila asfalt – zaključili su stanari Boškovićeve.

U gradskoj upravi ističu da se izgradnja pješačke staze u Ulici Ruđera Boškovića i ostalim ulicama u gradu nalazi u planu izgradnje komunalne infrastrukture. U planu je i postavljanje ležećih policajaca za koje je prvo potrebno ishoditi suglasnosti.  

– Dinamika radova zadana je zamjenom podzemnih instalacija. Napominjemo da je nedavno napravljena pješačka staza u Ulici Ivana Kranjčeva koja prolazi ispred srednje škole do vrtića, čijom je izgradnjom značajno podignuta sigurnost djece, roditelja i zaposlenika – ističu u gradskoj upravi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI