Stanari upozoravaju: Drveće otežava mimoilaženje i smanjuje vidljivost

Stanari Grkinske ulice u kvartu Peski u Đurđevcu već duže upozoravaju na zapuštenost krošnji ukrasnog drveća u njihovoj ulici. Krošnje drveća ne orezuju se redovito pa je sve više grana koje vise iznad ceste.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Još kad se sadilo ukrasno drveće u našoj ulici upozoravali smo da bi krošnje mogle predstavljati problem i sad se potvrđuje da smo bili u pravu. Sve je više grana koje vise iznad same ceste pa nastaju pravi problemi prilikom mimoilaženja. Svako malo netko od nas zahvati granu pa nam ostaju ogrebotine na autu koje moramo polirati – kažu stanari Grkinske ulice.

Neuređene krošnje, dodaju oni, dodatni problem predstavljaju kad autima izlaze iz svojih dvorišta. Grane im ometaju preglednost na samu cestu pa moraju dobro paziti kako ne bi izazvali prometnu nesreću.

– Ukrasno drveće ugrožava sigurnost u prometu u našoj ulici. Samo uređenje krošnji sigurno ne bi opteretilo gradski proračun pa nam smeta činjenica da se orezivanje ne provodi redovito. Gradska uprava trebala bi razmisliti i da se posadi neko drugo ukrasno bilje koje neće stvarati probleme u prometu – kažu stanari Grkinske ulice.

Stanari upozoravaju i na problem odvodnje oborinskih voda u njihovoj ulici. Prilikom svake kiše stvaraju se lokve pa se nerijetko događa da automobili kišnicom “prskaju” pješake i bicikliste koji prolaze nogostupom. Kišnica, kažu stanari, završava i na pročeljima njihovih kuća pa je nužno riješiti i taj problem.

– Očito u našoj ulici nema dovoljno odvodnih šahtova pa je nakon svake kiše cesta puna kišnice. Gradska uprava upoznata je s našim problemom, ali još uvijek ništa nije učinjeno kako se ne bi stvarale lokve – zaključili su stanari Grkinske ulice. U gradskoj upravi ističu kako je u planu jesensko uređenje drveća koje će uskoro biti i provedeno.

– U sklopu tog plana na području grada uredit će se sve krošnje drveća i to nakon vegetacije, uključujući i krošnje u Grkinskoj ulici – dodaju u gradskoj upravi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI