Stanari zgrade muku muče s blatom: Komunalac obećao što prije riješiti problem

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari zgrade na Trgu Eugena Kumičića 13 u koprivničkom gradskom kvartu Lenišće imaju problem sa svojevrsnim parkom i dječjim igralištem iza njihove zgrade. Problem je u tome što se park i igralište nalaze na takvom terenu da kosilice svojim kotačima nakon svake košnje naprave brazde u tlu te se tako travnjak pretvori u blatnjavu površinu.

– Željeli bismo imati uredniji travnjak, a uz ovakav način košnje to nije moguće.   Sad se ni djeca neće moći koristiti igralištem – ističe Ivanka Berić, jedna od stanarki. 

Ivanka Berić

I nakon prošlotjedne košnje Ivanka je još jednom upozorila Komunalac da se pripazi na razdoblje i način košnje parka iza njene zgrade.

– Možda se ne moraju koristiti traktorske kosilice jer njima ostavljaju tragove i nakon kiša uništavaju travu. Dodatni problem za sigurnost djece koja koriste igralište je i požarni put koji neodgovorni vozači i dostavljači koriste za vožnju i parkiranje – zaključila je Ivanka Berić.

U Komunalcu ističu da je na Trgu Eugena Kumičića košnja godišnje predviđena deset puta, a kako je prije sporne prošle srijede posljednji put košnja obavljena 14. rujna, travu je tamo trebalo pokositi.

– Nakon što je gospođa Berić zvala Komunalac, zaposlenici na održavanju zelenih površina izašli su na teren da vide o čemu se radi. Lokacija travnjaka na koju gospođa Berić ima prigovor vrlo je specifična jer se nalazi sa sjeverne strane zgrade koja ima pet katova te sunca gotovo da ni nema cijele godine, zbog čega je taj dio travnjaka uvijek vlažan. Treba spomenuti da su na tom dijelu travnjaka donedavno rasla stabla koja su uklonjena na zahtjev stanara zgrade u kojoj stanuje gospođa Berić, a činjenica je da stabla izvlače vodu iz tla i da se tlo brže suši. Sad nema stabala i teren se sporije suši pa su ostali tragovi guma – kaže Tanja Vukušić, direktorica sektora zelene površine, groblja i tržnica Komunalca.

Kako bi umanjili štetu i udovoljili zahtjevu stanara, u Komunalcu su spremni sanirati travnjak usijavanjem nove trave i prihraniti travnjak kompostom čim se  stvore povoljniji vremenski uvjeti, a prognoze kažu da bi to bilo izgledno tijekom ovog tjedna.

– Za sljedeću sezonu košnje naći ćemo bolje rješenje za travnjak na Trgu Eugena Kumičića – zaključila je Tanja Vukušić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI