Stanari zgrade ogorčeni: Često nam blokiraju prilaz zgradi jer ne žele platiti parkiranje

Stanari zgrade u đurđevačkoj Ulici Ljudevita Gaja ogorčeni su na nesavjesne vozače koji učestalo svoje aute parkiraju na prilazu njihovoj zgradi. Parkirani auti stanarima ometaju ulaz i izlaz iz dvorišta njihove zgrade, a sve češće sam prilaz, tvrde oni, u potpunosti je blokiran i po pola sata dok nesavjesni vozači ne obave ono što trebaju u Domu zdravlja.

– Često nam blokiraju prilaz zgradi jer ne žele platiti parkiranje. Auti između naše i zgrade Doma zdravlja svaki su dan parkirani i po nekoliko sati. Iako su većim dijelom parkirani na zelenoj površini, uvijek su jednim dijelom i na samom prilazu pa moramo paziti da se ne “krajcamo” i ne napravimo štetu i na svom i na parkiranom autu – kažu stanari zgrade u Gajevoj.

U više navrata na problem su upozorili gradskog komunalnog redara i policiju. Nakon prijava policiji nesavjesne vozače zatekla je kazna za parkiranje, ali se nadzori ne provode redovito pa i dalje svakodnevno ima onih koji na zelenoj površini i prilazu parkiraju aute.

– Tu svoje aute znaju parkirati i djelatnici Doma zdravlja. Mi ne pratimo tko točno koristi zelenu površinu i prilaz za parkiranje jer to nije naš posao. Jedino postavljanjem rubnjaka ili svakodnevnim policijskim nadzorom naš problem može biti riješen. Upozorili smo i djelatnike Doma zdravlja da ne parkiraju aute između zgrada jer ni njima ne bi bilo drago da su u našoj “koži” – zaključili su stanari zgrade u Gajevoj.

U Upravi županijskog Doma zdravlja ističu kako su nakon pritužbi stanara provjerili prozivaju li s pravom i njihove djelatnike. – Naši djelatnici ne koriste dvorište zgrade i zelene površine za parkiranje auta – navode u županijskom Domu zdravlja.

FOTO Darko Imbriša

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI