Stanari zgrade ogorčeni: Često nam blokiraju prilaz zgradi jer ne žele platiti parkiranje

Stanari zgrade u đurđevačkoj Ulici Ljudevita Gaja ogorčeni su na nesavjesne vozače koji učestalo svoje aute parkiraju na prilazu njihovoj zgradi. Parkirani auti stanarima ometaju ulaz i izlaz iz dvorišta njihove zgrade, a sve češće sam prilaz, tvrde oni, u potpunosti je blokiran i po pola sata dok nesavjesni vozači ne obave ono što trebaju u Domu zdravlja.

– Često nam blokiraju prilaz zgradi jer ne žele platiti parkiranje. Auti između naše i zgrade Doma zdravlja svaki su dan parkirani i po nekoliko sati. Iako su većim dijelom parkirani na zelenoj površini, uvijek su jednim dijelom i na samom prilazu pa moramo paziti da se ne “krajcamo” i ne napravimo štetu i na svom i na parkiranom autu – kažu stanari zgrade u Gajevoj.

U više navrata na problem su upozorili gradskog komunalnog redara i policiju. Nakon prijava policiji nesavjesne vozače zatekla je kazna za parkiranje, ali se nadzori ne provode redovito pa i dalje svakodnevno ima onih koji na zelenoj površini i prilazu parkiraju aute.

– Tu svoje aute znaju parkirati i djelatnici Doma zdravlja. Mi ne pratimo tko točno koristi zelenu površinu i prilaz za parkiranje jer to nije naš posao. Jedino postavljanjem rubnjaka ili svakodnevnim policijskim nadzorom naš problem može biti riješen. Upozorili smo i djelatnike Doma zdravlja da ne parkiraju aute između zgrada jer ni njima ne bi bilo drago da su u našoj “koži” – zaključili su stanari zgrade u Gajevoj.

U Upravi županijskog Doma zdravlja ističu kako su nakon pritužbi stanara provjerili prozivaju li s pravom i njihove djelatnike. – Naši djelatnici ne koriste dvorište zgrade i zelene površine za parkiranje auta – navode u županijskom Domu zdravlja.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI