Stanarima već prekipjelo: Tu je leglo lisica koje “tamane” naše kokoši

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari dijela Ulice Drenovica u Novom Virju ogorčeni su zbog zapuštenog imanja u njihovu susjedstvu koje godinama nitko ne održava. Kuća je sva u raslinju, a i okućnica i vrt puni su šiblja, što predstavlja pravo ruglo. Na tom imanju, ističe Stjepan Janči, skrivaju se lisice i čagljevi koji mještanima stalno nanose štetu.

– Na tom zapuštenom imanju leglo je lisica koje “tamane” kokoši. Nedavno su susjedu zaklale 11 kokoši. Većina nas koji tu živimo razmišlja o tome da odustane od uzgoja kokoši jer ih očito hranimo za lisice i čagljeve kojima je zapušteno imanje idealno sklonište – kaže Stjepan Janči.

Stjepan Janči

S problemom zapuštenog imanja, dodaje Stjepan, upoznata je i općinska uprava  i komunalni redar, no vlasnici koji su naslijedili imanje ništa ne čine kako bi doveli u red kuću i okućnicu.

– Znamo da nasljednici žive u Njemačkoj, no mora postojati način da ih Općina prisili da očiste to imanje. Mi koju tu živimo već godinama ispaštamo zbog njihove nebrige – kaže Stjepan Janči.

Branko Mesarov, načelnik Općine Novo Virje, ističe kako je problem što nasljednici uopće ne dolaze u Novo Virje pa ne postoji način da ih se prisili da očiste imanje.

– Nažalost, na našem području ima dosta napuštenih kuća o kojima nitko ne vodi brigu i bez obzira na to što smo upoznati s tom situacijom, nemoćni smo u rješavanju problema iako odredba o komunalnom redu ima i mogućnost kažnjavanja. Ponovno ćemo pokušati doći do vlasnika, no to je problem jer nasljednici žive u Njemačkoj – kaže Branko Mesarov.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI