Stanarima već prekipjelo: Tu je leglo lisica koje “tamane” naše kokoši

Podravski list profile

Stanari dijela Ulice Drenovica u Novom Virju ogorčeni su zbog zapuštenog imanja u njihovu susjedstvu koje godinama nitko ne održava. Kuća je sva u raslinju, a i okućnica i vrt puni su šiblja, što predstavlja pravo ruglo. Na tom imanju, ističe Stjepan Janči, skrivaju se lisice i čagljevi koji mještanima stalno nanose štetu.

– Na tom zapuštenom imanju leglo je lisica koje “tamane” kokoši. Nedavno su susjedu zaklale 11 kokoši. Većina nas koji tu živimo razmišlja o tome da odustane od uzgoja kokoši jer ih očito hranimo za lisice i čagljeve kojima je zapušteno imanje idealno sklonište – kaže Stjepan Janči.

Stjepan Janči

S problemom zapuštenog imanja, dodaje Stjepan, upoznata je i općinska uprava  i komunalni redar, no vlasnici koji su naslijedili imanje ništa ne čine kako bi doveli u red kuću i okućnicu.

– Znamo da nasljednici žive u Njemačkoj, no mora postojati način da ih Općina prisili da očiste to imanje. Mi koju tu živimo već godinama ispaštamo zbog njihove nebrige – kaže Stjepan Janči.

Branko Mesarov, načelnik Općine Novo Virje, ističe kako je problem što nasljednici uopće ne dolaze u Novo Virje pa ne postoji način da ih se prisili da očiste imanje.

– Nažalost, na našem području ima dosta napuštenih kuća o kojima nitko ne vodi brigu i bez obzira na to što smo upoznati s tom situacijom, nemoćni smo u rješavanju problema iako odredba o komunalnom redu ima i mogućnost kažnjavanja. Ponovno ćemo pokušati doći do vlasnika, no to je problem jer nasljednici žive u Njemačkoj – kaže Branko Mesarov.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Počeo rad Centra izvrsnosti u Đurđevcu

U Đurđevcu je od prošlog tjedna počeo raditi Centar izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije čiji je nositelj Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Cilj je centra povećanje zainteresiranosti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti