STANKO BIONDIĆ: Nakon Bubnjića, uskoro prodajemo još jednog igrača, i to za pola milijuna eura

„Ako nemate cijeli but za pečenku, uvijek imate dovoljno za dobar gulaš. Ako nemate ni za gulaš, uvijek vam ostane kost za juhu“, slikovito je šef Slavena i član Uprave tvrtke Belupo Stanko Biondić najavio drastično kresanje sponzorskog novca za nogomet


Autor: podravski.hr — 29.12.2012. / 15:10 Sport

KOPRIVNICA – Nakon što je Igor Bubnjić za milijun i pol eura prodan talijanskom Udineseu, Slaven Belupo uskoro će prodati još jednog igrača, i to za pola milijuna eura. Najavio je to predsjednik Kluba Stanislav Biondić u razgovoru za tjednik Mali Podravski.
-Očekujem da ćemo uskoro prodati jednog igrača i da ćemo s tih pola milijuna eura uspješno zaokružiti financijsku konstrukciju za iduću godinu – najavio je Biondić.
Premda o imenima ne želi govoriti, spekulira se da su najbliži izlaznim vratima stoper Elvis Kokalović i napadač Dejan Glavica, za koje postoji interes nekih stranih klubova. Tko će od njih u mini prijelaznom roku otići iz Koprivnice – nije poznato.
Glavni sponzori, Podravka i Belupo, iduće godine namjeravaju drastično skresati davanja za nogomet. Prema nepotvrđenim informacijama, NK Slaven dobivao bi između pet i šest milijuna kuna po sezoni, a donedavno je dobivao blizu 11 milijuna sponzorskih kuna. Bez prodaje igrača i nemilosrdnoga kresanja svih troškova, dakle, koprivnički prvoligaš teško će opstati.
-Ako nemate cijeli but za pečenku, uvijek imate dovoljno za dobar gulaš. Ako nemate ni za gulaš, uvijek vam ostane kost za juhu – slikovito je klupski predsjednik objasnio značajno kresanje proračuna u 2013. godini.
‘Zbog Malog Podravskog izgubili smo tri boda’
„Moram reći da bi rezultati Slavena bili i bolji da baš vi iz Malog Podravskog svojim pisanjem i naslovima u jednom kriznom razdoblju niste dodatno demotivirali i trenera i igrače. Samo zbog pisanja Malog Podravskog danas Slaven ima tri boda manje“, ustvrdio je Biondić osvrnuvši se na kritike koje je koprivnički tjednik bio uputio treneru i ekipi zbog serije loših rezultata.