Stanovnici Ulice Miklinovec traže da se maknu ležeći policajci: ‘Svaki put kad prođe kamion mislimo da je potres.’

Stanovnici Ulice Miklinovec u Koprivnici, čije su kuće smještene u blizini ležećih policajaca koji su lani postavljeni na cestu radi usporavanja prometa, traže da se ti uspornici uklone. Ležeći policajci, tvrde oni, otežavaju im svakodnevicu zbog vibracija i zvukova kad vozila prolaze preko njih.

– Imam nepokretnog sina o kojem vodim brigu i buka koja se stvara zbog ležećih policajaca ni njemu ni meni ne da mira. Stalno se “lecamo”, a svaki put kad prođe kamion imamo osjećaj da je pravi potres – kaže Zdenka Sirovec.

I Vesna Dombaj i Gabro Popijač, čije su kuće također smještene u blizini ležećih policajaca, negoduju zbog buke i vibracija. U više navrata, kažu oni, tražili su od gradske uprave da se uklone ti uspornici.

– Otkako su lani postavljeni ležeći policajci, više ne živimo normalno. Najteže nam je sad kad su krenuli potresi jer smo zbog vibracija stalno u strahu da se nešto ne počne rušiti – kaže Vesna Dombaj. 

Gradskoj upravi, dodaje Gabro Popijač, predložili su druge učinkovite načine usporavanja prometa u njihovoj ulici.

– Bez problema se mogu postaviti kamere s radarima koje će doprinijeti željenom usporavanju prometa. Kamere bi sigurno bile učinkovitije od ležećih policajaca, a oni koji ne poštuju ograničenje brzine dobili bi odgovarajuće kazne – kaže Gabro Popijač.

Na izlazu iz Ulice Miklinovec te u ostalim gradskim kvartovima, kažu nezadovoljni Miklinovčani, ležeći su policajci uklonjeni pa su ogorčeni što isto nije učinjeno i s uspornicima uz njihove kuće.

– Nije nam jasno zašto i naši ležeći policajci nisu uklonjeni jer smo i mi tražili da se maknu kako bismo konačno opet imali mir – zaključila je Zdenka Sirovec.

U gradskoj upravi ističu kako je nakon zaprimljenih pritužbi na učestalo prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila Grad pokrenuo postupak postavljanja prometne signalizacije i uređaja za smirivanje prometa u Ulici Miklinovec u Koprivnici.

– Iako je u Ulici Miklinovec izgrađena pješačko-biciklistička staza koja je odvojena od kolnika, uslijed kretanja motornih vozila brzinom većom od dopuštene, nažalost, bilo je zabilježenih slučajeva izlijetanja motornih vozila na samu pješačko-biciklističku stazu. Ta problematika više je puta bila raspravljana i na sjednicama povjerenstva za promet grada Koprivnice na kojima redovito sudjeluju i predstavnici županijske Policijske uprave – navode u gradskoj upravi.

Nakon provedenih zajedničkih konzultacija, dodaju, pristupilo se izradi prometnih elaborata na koje je županijska Policijska uprava izdala suglasnost pa su postavljeni uspornici prometa koji su povećali i ukupnu prometnu sigurnost u Ulici Miklinovec u Koprivnici.

– Važno je napomenuti da se u blizini postavljenih uspornika prometa nalaze trgovina i Društveni dom, što je također jedan od razloga postavljanja uspornika, a sve radi osiguravanja sigurnosti pješaka i biciklista – kažu u gradskoj upravi.

foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI