Stara škola dobit će modernu senzornu sobu i terapijsku dvoranu

Počeli su radovi obnove zgrade stare škole u širem središtu Pitomače u sklopu projekta Spektar vrijednog osam milijuna kuna financiranog europskim novcem. Građevinski radovi obuhvaćaju potpunu obnovu zgrade koja će imati novu namjenu, a to je pružanje socijalnih usluga za osobe s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Obnova će trajati 14 mjeseci i plan je da do kraja iduće godine zgrada bude u funkciji za predviđene socijalne usluge.

– Ovom ćemo investicijom urediti staru školu, a zgrada će dobiti i modernu senzornu sobu i terapijsku dvoranu. Sama vrijednost građevinskih radova je 2,8 milijuna kuna bez PDV-a – kaže Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

U novoobnovljenoj zgradi u planu je pružanje psihosocijalne podrške osobama srednje i starije dobi, osobama s invaliditetom i teškoćama u razvoju te žrtvama nasilja, korisnicima usluga rane intervencije djece, a osigurat će se i pružanje psihosocijalne podrške djeci i osobama u dobi od sedam do 21 godinu. Partneri u projektu su općine Kloštar Podravski i Špišić Bukovica pa će sve predviđene socijalne usluge biti dostupne i njihovim mještanima.

– Nakon građevinskih radova na obnovi zgrade slijedi opremanje, kao i predviđene edukacije i registracija ustanove kroz koju ćemo omogućiti pružanje socijalnih usluga financiranih iz ovog projekta. Pitomača će tako postati središnje mjesto pružanja socijalnih usluga u zajednici koje se dosad nisu frekventno pružale, odnosno nisu bile dostupne svim korisnicima – zaključio je Željko Grgačić.

foto: Begović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI