STARICA KAŽNJENA S 500 KUNA Majka (88) pred policijom štakom tukla pijanog sina (55) u birtiji

Štefanija bila je bijesna što opet mora čuvati unuka, a njezin sin Željko, inače udovac, redovno pije u mjesnoj birtiji


Autor: podravski.hr — 10.10.2017. / 13:28 Život

Majka štakom nalupala sina u birtiji

Nezapamćen okršaj majke i sina dogodio se na ulazu u kafić Bonobo u Ulici Petra Zrinskog u Križevcima. Štefanija (88) na ulaznim je vratima štakom istukla pijanog sina Željka (55).
U večernjim satima majka se razjarila što njezin sin pije u birtiji, a ona se mora sama brinuti o unuku. Pronašla ga je na ulazu kafića u kojeg počesto zalazi i nekoliko ga je puta udarila štakom po tijelu. Nakon što je Željko svejedno nakon toga ušao u kafić, za njim je otišla majka i još ga nekoliko puta opalila štakom. Bijesna starica nije se smirila ni kad su došli križevački policajci. Pred njima ga je pokušala udariti štakom sve dok je nisu policajci odvojili.
Oboje su zatim završili na policiji. Pretučenom sinu policajci su izmjerili 1,20 promila, dok njegova 88-godišnja majka koja ga je istukla nije bila pod utjecajem alkohola.
Slučajem se bavio i križevački Prekršajni sud. Sudac Darko Laklija je staricu proglasio krivom i oglobio je s 500 kuna. Tijekom suđenja je porekla krivnju i rekla da je jedini krivac njezin sin Željko koji je non-stop pijan.
– Prije dvije godine postao je udovac, otad me svakodnevno uznemirava, posebno kada je pijan, a to je često. Tada me toliko iznervirao svojim bezobraznim ponašanjem da sam ga zaista htjela udariti štakom, no promašila sam ga. Stara sam i bolesna, bolujem od šećerne bolesti, astme, osteoporoze i drugih bolesti – požalila se optužena starica tijekom suđenja sucu Darku Lakliji.
Konobarica u kafiću Bonobo rekla je kako Željko počesto zalazi tamo. “Željko je htio ući, no majka ga je sprječavala”, rekla je. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA

Kafić Bonobo u Križevcima bio je poprište neskavidašnjeg obiteljskog obračuna // Foto: Zdenko Balog