Stariji, ne izlazite iz domova: Sve što trebate pomoći će vam Crveni križ!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sva tri gradska društva Crvenog križa, Koprivnica, Križevci i Đurđevac, pomažu starijim osobama kojima je kretanje ograničeno, koji iz bilo kojih razloga ne mogu dobiti pomoć svojih susjeda ili sugrađana, kao i osobama u samoizolaciji, a koji nemaju nikog drugog tko im može pomoći.

Tako im dostavljaju potrebne lijekove i nužne prehrambene i higijenske namirnice. Prema riječima Adele Sočev, ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa, zasad nema mnogo osoba koje koriste takvu pomoć, tek nekolicina starijih ljudi kojima dostavljaju lijekove.

Crveni križ savjetuje pojedincima koji također pomažu starijim osobama da se pridržavaju mjera zaštite.

– S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, apeliramo da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere, a njih se pridržavaju zaposlenici i volonteri Crvenog križa: kontaktirajte ih telefonski. Obilazite starije osobe, ali nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan, pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van, na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica, a dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje si oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama te koristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva – poručuju iz Crvenog križa.  

Brojevi dežurnih telefona, od 8 do 20 sati, na koje će se primati zahtjevi za pomoć u dostavi hrane i nabavci lijekova, su: Koprivnica 048/642-193, Križevci 048/711-700, a Đurđevac 097/639 1198.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI