Staze za Brege i Ivanec na čekanju, kao i pothodnik prema Draganovcu

Kunovec Breg, Starigrad, Herešin, Reka, a od prošlog tjedna i Peteranec – naselja su koja se naslanjaju na grad Koprivnicu i sva do jednog su povezana pješačkim ili biciklističkim stazama. Prigradsko naselje Draganovec „odsječeno“ je od grada prugom i obilaznicom, a Koprivnički Bregi i Koprivnički Ivanec još uvijek nemaju stazu koja bi ih povezala s Koprivnicom.

Ova tema objavljena je u današnjem tiskanom izdanju Podravskog lista…

Stanari prigradskog naselja Draganovec već se neko vrijeme bune kako, iako su u neposrednoj blizini Koprivnice, nemaju uređenu spojnu stazu ili prolaz kojim bi mogli sigurno doći do grada. Da bi do grada došli bez automobila, moraju  prelaziti prugu ili hodati preko nadvožnjaka na kojem nema pješačke i biciklističke staze što je, oboje, vrlo opasno i nedozvoljeno. To stvara problem brojnim stanovnicima, što zbog djece koja idu u školu, što zbog stanovnika koji svakodnevno moraju u grad na posao ili obavljati neke druge obveze.

Prošlo je godinu dana od posljednjeg prosvjeda Draganovčana

Iako su iz Grada naglasili kako je dio Draganovca obnovljen te da kroz samo mjesto postoji nova pješačko-biciklistička staza, problem izlaska iz Draganovca i ulaska u Koprivnicu još nije riješen, iako projekt postoji.

Kako doznajemo, napravljen je projekt izgradnje pothodnika državne ceste i pruge kako bi se napravio spoj prema poslovnoj zoni Radnička, no o kakvom se projektu radi, koja je vrijednost i okvirni rokovi – nema informacija.

Ipak, prema Draganovcu će se graditi staza, no ona koja ih spaja s još jednim prigradskim naseljem Štaglincem i prolazit će uz Podravsku magistralu.

– Trenutno je u postupku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za investiciju izgradnje pješačko-biciklističke staze spoja naselja Draganovec i Štaglinec – rekli su Gradu, a mi doznajemo kako je ovaj projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna.

Prema najavama, očekuje se kako će radovi krenuti na jesen ove godine. 

U planu je tek gradnja staze prema Štaglincu

Mještani Draganovca redovno godišnje prosvjeduju pred gradskom upravom, a zadnji takav prosvjed bio je prije otprilike godinu dana.

– Ovo je mirni prosvjed kojim želimo podsjetiti na sva obećanja gradske uprave od 2018. godine do danas, a ona još nisu ispunjena – rekli su posljednji put, od kojeg su neki mjesni problemi koje su komunicirali riješeni – no jedan od glavnih – povezivanje s gradom, još nije.

Dodajmo i da još jedno susjedno naselje, Koprivnički Ivanec, nije stazom povezano s gradom, a ni tu nije poznato u kojoj je fazi projekt.

– Mi smo stazu kroz mjesto povukli i čeka se još da Grad odradi svoj dio i spoji Koprivnicu s Koprivničkim Ivancem. Znam da su bili određeni imovinsko-pravni problemi s pojedinim vlasnicima, no u kojoj je to fazi, nije mi poznato – rekao je ivanečki načelnik Mario Švegović, dok su u Bregima pak kazali kako imaju najavu da Grad planira graditi stazu od Miklinovca.

FOTO Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI