Stečaj Coninga: Hotel Pagus i nekretnine u Varaždinu idu na bubanj

Podravski list profile

Trgovački sud u Varaždinu u srijedu je donio rješenje o prodaji paškog hotela Pagus u vlasništvu Coninga d.d. u stečaju, nekadašnje tvrtke bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića, a naknadnim sudskim zaključkom odredit će se vrijednost, uvjeti i način prodaje te nekretnine.

Osim toga, sud je odredio i prodaju zgrada i prostora te tvrtke u varaždinskoj Šenoinoj ulici utvrđene vrijednosti od čak 14,1 milijun kuna koju će provesti Financijska agencija (Fina) elektroničkom javnom dražbom.

Hotel Pagus opterećen je razlučnim pravima u korist vjerovnika među kojima su i B2 kapital d.o.o, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Adriatic tourist resorts d.o.o. i H-Abduco, a nad nekretnininama u Varaždinu založna prava imaju Adriatic tourist resorts i HBOR.

Sudska rješenja uslijedila su nakon otvaranja stečaja te varaždinske tvrtke lani u lipnju, a hotel Pagus ušao je u stečajnu masu te tvrtke koja je, između ostaloga, u vlasništvu imala i hotel u Trakošćanu i apartmansko naselje na Ugljanu.

Prema prijedlogu Fine, stečaj Coninga lani je bio otvoren zbog blokade računa i neplaćenih obveza koji su krajem kolovoza 2016. iznosile oko 3,89 milijuna kuna, da bi se nakon ažuriranja u svibnju prošle godine utvrdilo da su obveze te tvrtke narasle na čak 22,7 milijuna, a da je račun bio blokiran čak 742 dana.

(Hina) xmeh yam

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Bolnica traži 37 specijalizanata

Klinički bolnički centar (KBC) Rijeka raspisao je natječaj kojim traži 37 specijalizanata različitih medicinskih specijalnosti, priopćeno je u utorak iz riječke bolnice. Riječka bolnica pozvala

Mladić preminuo na trampolinu u Tučepima

Na trampolinu u Tučepima u ponedjeljak navečer preminuo je 24-godišnji mladić, izvijestila je policija. Prema prvim policijskim informacijama 24-godišnji hrvatski državljanin je preminuo prilikom ulaska na

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti